NY DIREKTØR: Thorbjørn Thoresen.
NY DIREKTØR: Thorbjørn Thoresen.

Ny direktør i Forsvarsbygg

Mandag 15. august hadde Thorbjørn Thoresen første dag på jobb som ny direktør i Forsvarsbygg.

Publisert Sist oppdatert

Thoresen kommer fra Oslo Sporveier, der han har hatt forskjellige lederroller de siste 14 årene, sist som programdirektør for Oslo kommunes nye trikkeprogram, Oslo Trikk. Han har også bakgrunn fra Forsvarets tele- og datateneste, Dnb og Axiti.

Organisasjonsutvikling, omstilling og forbedringsarbeid har vært kjerneoppgaver hele karrieren.

- Jeg tar over en veldrevet og kompetent virksomhet med solide ledere og dyktige ansette. Men som i alle andre store virksomheter, er det alltid noe som kan gjøres bedre, sier Thoresen.

Effektivitetsgenet som preger personligheten hans kommer godt med i den nye jobben. Oppdraget fra Forsvarsdepartementet er klart: Forsvarsbygg skal forbedre arbeidsprosesser og leveranser - og effektivisere organisasjonen.

- Det er en tydelig forventning fra departementet til alle etatene i sektoren; Forsvaret skal moderniseres og styrkes, og da må vi klare å frigjøre ressurser for å få det til. Innstillingen min er at vi skal bygge opp organisasjonen rundt dem som har skoene på i Forsvarsbygg, og sørge for at de alltid har en optimal verktøykasse med seg i sitt daglige virke.

Thorbjørn Thoresen er 54 år, bosatt i Moss og utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.