Fra overleveringen av maskinen. Fra høyre: Håkan Nyhaugen (Liebherr Norge), maskinfører Roine Karlsson (Habru Anlegg AS) og Øyvind Marhaug (Østlandske Maskinservice AS).

Leverte første beltegraver med jernbaneunderstell

Liebherr Norge har levert flere hjulgravere bygget for jernbanedrift. Nå er den første beltegraveren med jernbaneunderstell levert: Compact-modellen R914 som Habru Anlegg AS på Dokka har kjøpt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Maskinen skal settes i arbeid på Sentralbanestasjonen i Oslo i forbindelse med Follobane-prosjektet.

R914 Compact med Steg IIIB-motor på 109 hk/80 kW under panseret veier i standardversjon 17,5 tonn. Med jernbaneunderstellet fra svenske Rosenqvist Rail AB i Hudiksvall, er maskinvekten økt til ca. 20 tonn. I stikkespissen sitter en Rototilt R6. Nykommeren er utstyrt med EQX flytende jernbaneaksler og et hydraulisk tiltbart BM HK-feste.

20-tonneren er levert med siste generasjon RCI sikkerhetssystem for jernbanemaskiner. Systemet skal forhindre tipping/velt, samt begrense side- og høydebevegelser for blant annet å unngå sporinstallasjoner/møtende tog.

Østlandske Maskinservice AS (ØMS) i Enebakk er importør for Rosenqvist Rail AB og har stått for opplæringen av de fire førerne som skal kjøre maskinen til Habru Anlegg AS.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS