Her kjører vogntoget forbi på feil side av rundkjøringen

- Dette kunne gått veldig galt, sier UP-sjef. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Det var på E18 ved Eydehavn i Aust-Agder at en yrkessjåfør fikk seg en støkk da en kollega plutselig kom susende forbi en dag i forrige uke.

I en rundkjøring.

På feil side av veien.

- Slik kjøring provoserer meg, og er med på å gi oss yrkessjåfører et dårlig rykte, sier sjåføren, som ønsker å være anonym, til Dagbladet.

Tipseren fanget forbikjøringen på sitt dashbord-kamera. Se videoen øverst.

- Det er en stor risiko ved så aggressiv kjøreadferd. Om traileren hadde møtt en bil i motgående kjøreretning i den hastigheten, kunne dette endt veldig galt, sier sjef i Utrykningspolitet (UP), Runar Carlsen, til Dagbladet.

Vogntoget var tydelig merket med DB Schenker. Kommunikasjonssjef Einar Spurkeland i selskapet sier at de vil følge opp saken internt.

- DB Schenker benytter underleverandører til våre transportoppdrag og eier ikke bilene selv, men vi har strenge krav til sikker kjøring. Vi setter derfor stor pris på tips om uforsvarlig adferd i trafikken. Vi beklager hendelsen og understreker at slike sjåfører ønsker vi ikke å ha på oppdrag for oss. Leverandøren vil i slike tilfeller ta vedkommende ut av tjeneste. Denne saken blir undersøkt og fulgt opp i henhold til våre retningslinjer, skriver han i en epost til Dagbladet.