SLUTTKJØRT: Bumbar som eier denne trekkvogna kjører ikke mer for Ecotrans Group etter mange ulovligheter.
SLUTTKJØRT: Bumbar som eier denne trekkvogna kjører ikke mer for Ecotrans Group etter mange ulovligheter.

Firmaet fikk sparken

Ecotrans Group AB har umiddelbart avsluttet alt samarbeid med det bulgarske transportfirmaet som sto for skandaletransporten til Tine SA.

Publisert Sist oppdatert

I går avslørte AT.no at et vogntog lastet med varer til meierigiganten Tine SA ble tilbakeholdt på Jessheim trafikkstasjon i Akershus for flere lovbrudd.

Tetra Pak hadde bestilt transport av sine varer som skulle fraktes fra Sverige til Tine i Norge. Til det bestilte Tetra Pak Ecotrans Group, som er en relativt stor svensk speditør-/transportbedrift. Ecotrans leier i sin tur inn trekkvogner fra mange transportbedrifter til å trekke sine ca. 300 semitrailere.

Bedt om å parkere semihengeren

Ecotrans har gått ut offentlig og opplyst at selskapet vil slutte å bruke bulgarske/makedonske transportbedrifter etter mange negative oppslag i media. Mange bulgarske enbilselskap, og selskap med få biler, har imidlertid kontrakter som gjelder langt ut i 2016. Derfor må Ecotrans vente til kontraktene utløper på tid eller avslutte når noen gjør noe ulovlig.

Nå var turen kommet til Bumbar OOD som kjørte ulovlig med varer til Tine. Ecotrans sendte brev til Bumbar dagen etter at denne saken ble kjent med oppsigelse av kontrakten med umiddelbar virkning på grunn av avtalebrudd. Selskapet er bedt om å koble fra semitraileren slik at en annen trekkvogn kunne trekke den videre.

Ekstra kontrakt

- Jeg vil gjøre det helt klart at våre transportører SKAL oppfylle kontraktskravene om å følge gjeldende nasjonale og internasjonale lover og regler. Samme hvilken nasjonalitet de har. Ellers kan de ikke jobbe for oss, sier Ken Nordqvist i Ecotrans Group AB.

Etter flere tilfeller der bulgarske bedrifter med makedonske sjåfører har kjørt ulovlig, har Ecotrans tidligere fått de som har kontrakt med selskapet om underskrive ett ekstra dokument der de, i tillegg til årsavtalene, garanterer at alle nødvendige dokumenter skal være i orden.