Innvendig i førerhuset er det blitt viet spesiell oppmerksomhet på brukervennlighet, ergonomi, komfort og sikkerhet, i tillegg til godt utsyn. Setet kan dreies 360 grader. Kundene kan bestille traktoren med skinninteriør.
Innvendig i førerhuset er det blitt viet spesiell oppmerksomhet på brukervennlighet, ergonomi, komfort og sikkerhet, i tillegg til godt utsyn. Setet kan dreies 360 grader. Kundene kan bestille traktoren med skinninteriør.

Traktor med en følelse av luksus

Designer-traktoren Valtra T234.

Publisert Sist oppdatert

Valtra T234 har vunnet Red Dot design-prisen i kategorien for produkt-design. Konkurransen om prisen for Red Dot design er den største og en av de mest respekterte design-konkurransene i verden, skriver Valtra i en pressemelding.

Over 5200 produkter fra 57 land var påmeldt i årets konkurranse, og juryen består av 41 uavhengige fagfolk innen design fra hele verden.

- På vegne av hele Valtra-selskapet, vil jeg gjerne uttrykke hvor stolte vi er av å motta den mest internasjonalt anerkjente og prestisjetunge utmerkelsen innen design, sier Jari Rautjärvi, adm.direktør hos Valtra.

Sju år med utvikling

Valtra T4-serien er resultatet av sju års forskning og utvikling. Det er også det første produktet i den helt nye modellgenerasjonen I tillegg til å skape rene linjer utvendig, har arbeidet med designet fokusert spesielt på brukervennlighet, ergonomi, sikkerhet, holdbarhet, service og produktiviteten til maskinen. 

- Vår systematiske satsing på industrielt design som vi begynte med for mange år siden, bærer nå frukter. Fokuset på design gjør at vår nye generasjon traktorer tar kundenes behov i betraktning enda bedre enn før, og skaper virkelig et produkt i verdensklasse. Å vinne designprisen Red Dot gjenspeiler også den glimrende lagånden som vi har opplevd gjennom hele utviklingsprosjektet blant alle medlemmer i teamet. Uten dette ville ikke denne type suksess vært mulig, sier Kimmo Wihinen, designsjef hos Valtra og sjefsdesigner på T4-serien.

Prisdryss

Valtra har tradisjon for bruk av avansert industrielt design i sine produkter siden 1960-tallet. I tillegg til å skape attraktive traktorer, er industrielt design alltid blitt brukt for å bedre arbeidsforholdene for traktorførere og produktivitet, opplyses det fra Valtra-ledelsen:

Gjennom flere tiår har de «grunnleggende prinsippene i skandinavisk design spilt en viktig rolle i å skape Valtra's høye kvalitet og respekterte varemerke».

Valtras fjerdegenerasjons traktorer har vært salgssuksesser siden lanseringen og vunnet en rekke internasjonale priser. N4-serien ble valgt til «Årets maskin i 2016» og vant prisen «Golden Tractor» for design i 2016, mens T4-serien ble «Årets maskin i 2015» Sist Valtra vant Red Dot-prisen, var det med Ants konsepttraktor i 2011.

Designkonkurransen Red Dot begynte i 1950, og prisen blir gitt i tre kategorier: Produktdesign, kommunikasjonsdesign og designkonsept. Årets Red Dot designpris vil bli presentert den 4. juli på Aalto-teateret i Essen, Tyskland.