En speditør og en transportør et dømt i Retten i Horsens (bildet) for ulovlig kabotasje.
En speditør og en transportør et dømt i Retten i Horsens (bildet) for ulovlig kabotasje.

Speditør dømt for kabotasje

Publisert Sist oppdatert

En dansk speditør er dømt av retten i Horsens  til å betale et forelegg på 15.000 kroner for å ha medvirket til at en bulgarsk transportbedrift utførte ulovlig kabotasje i Danmark.

Når en utenlandsk transportbedrift kjører inn i Danmark skal hans internasjonale transport avsluttes før han kan kjøre varer internt i landet. Med utgangspunkt i EUs regelverk har Danmark det samme kabotasjereglemetet som Norge har.

Blandet kjøringen

Retten la til grunn at det bulgarske firmaet kom med varer fra Sverige som skulle til Horsens. Men istedenfor å levere varene i Horsens ba speditøren om at de ble satt Århus, mens sjåføren kjørte noen varer fra Århus-området til Fyn. Deretter skulle han komme tilbake og avslutte turen fra Sverige til Horsens.

Dermed medvirket speditøren til at den bulgarske bedriften kjørte kabotasje før den internasjonale transporten ble avsluttet.

60.500 kroner

Den bulgarske bedriften ble dømt til å betale 60.500 kroner i den samme saken for å ha kjørt kabotasje uten å ha papirene i orden.

Det er uvist, hvordan den danske speditøren forholder seg til dommen, skriver Sydøstjyllands Politi i en melding etter at dommen ble forkynt fredag 15. januar.