Vos-bilene sto på rekke og rad med parate sjåfører gjennom hele jula i Göteborg.
Vos-bilene sto på rekke og rad med parate sjåfører gjennom hele jula i Göteborg.

Feiret jul og nyttår i lastebilen

På rekke og rad sto sjåførene med sine biler og ventet på oppdrag gjennom hele jula.

Publisert Sist oppdatert

I desember erklærte nederlandske Vos Logistics at selskapet innfører etiske retningslinjer der man blant annet fokuserer å sosialt ansvar. Til toss for det måtte et flertall av selskapets lastebilsjåfører feire jul og nyttår i lastebilene sine, med polske skilter, på en parkeringsplass i Skandiahamnen i Göteborg, skriver trailer.se.

Vos Logistics etiske retningslinjer omfatter nulltoleranse mot etnisk diskriminering og korrupsjon.

«Tar ansvar»

Et av punktene i retningslinjene omfatter sikre og sosiale arbeidsforhold. Deler av disse retningslinjene lyder som følger:

«Vi mener det er bedre å forebygge enn å reparere. Med det menes at vi har et omfattende fokus på sikkerhet. Våre ansatte og alle våre underleverandørers ansatte er berettiget sikre og sosialt riktige arbeidsforhold. Vi tar ansvar for å at disse sikre og sosialt riktige arbeidsforholdene etterleves og vi forventer at våre underleverandører tar tilsvarende ansvar – særskilt når det gjelder regler som beskytter de ansattes rettigheter».

Vos Logistics understreker at de nye etiske retningslinjene skal gjennomsyre alle dere av selskapets virksomhet.

Til tross for innføringen av disse etiske retningslinjer måtte et flertall av lastebilsjåførene feire jul og nyttår samt tilbringe romjulsdagene i sine lastebilhytter på en parkeringsplass i Skandiahamnen i Göteborg, mens de ventet på oppdrag.

- 365 dager i året

Frank Verhoeven, adm. direktør og konsernsjef i Vos Logistics sier til trailer.se at Vos Logisics – som en internasjonalt aktivt logistikkleverandør – er en del av en økonomi som er i gang 24 timer i døgnet sju dager i uken.

- Dette innebærer at vår virksomhet pågår 365 dager i året, sier han til trailer.se.

- Vi innser at mange av oss foretrekker å holde oss hjemme i denne perioden og vi tar grep for å respektere dette i så stor grad som mulig. Derfor setter vi pris på det engasjement våre medarbeidere som er villige til å arbeide i jula og nyttår viser for å støtte driften vår og kundene våre, sier Verhoeven.

Les flere nyheter fra svensk transportbransje på Trailer.se.