Goodyear Ultra Grip Max D drivdekk.
Goodyear Ultra Grip Max D drivdekk.

DAF med nye vinterdekk

DAF er den første lastebilprodusenten som godkjenner Goodyears nye Ultra Grip Max vinterdekk for lastebil som fabrikkmontert alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Kunder som bestiller nye DAF-lastebiler bygget fra uke 41 og fremover, kan nå spesifisere Goodyear Ultra Grip Max S styredekk og Ultra Grip Max D drivdekk i dimensjonene 315/70R22.5 og 315/80R22.5.

Spesielt for Norden

- Vi er svært glade for at DAF er den første produsenten som godkjenner vår nye serie av vinterdekk for lastebil som lanseres i år. Dette illustrerer den fremragende vinterytelsen til vår nye serie av vinterdekk for lastebil, sier Peter Platje, direktør for OE Sales Truck Tires Goodyear Dunlop EMEA.

- Mobilitet er en nøkkelfaktor for nyttekjøretøy, spesielt om vinteren. Nå kan kundene få levert sine nye DAF-lastebiler med de beste dekkene for de verst tenkelige vinterforholdene – dette gjelder spesielt for kunder i Norden, Russland, Tyskland, Østerrike og Sveits, men også for alle andre.

Dekkmerking

Den nye vinterdekk-serien skal gi opptil 40 prosent bedre grep når dekkene er halvslitt og opp til 15 prosent lengre kjørelengde. Styredekkene og drivdekkene er spesiallagde vinterdekk for lastebil og er merket med både den offisielle vinterdekkmerkingen med fjell med 3 topper (3PMSF) og med M+S-symbol. Selv når drivdekkene er 50 % slitt , oppfyller de fremdeles kravene til 3PMSF-merking ifølge produsenten.

Nye Ultra Grip Max S og D i dimensjonene 315/80R22.5 og 315/70R22.5 har vært tilgjengelige fra midten av 2015 i reservedelsmarkedet.