Asfalterer for Mesta

For første gang i historien er Lemminkäinen etablert med to asfaltfabrikker i Finnmark. Selskapet feirer åpningen med nytt oppdrag i Kirkenes.

Publisert Sist oppdatert

- Til nå har vi hatt én mobil asfaltfabrikk i Finnmark som vi har flyttet rundt i fylket på bakgrunn av oppdragsmengde og – sted. Det er store avstander her oppe, så med etableringen av ytterligere en mobil asfaltfabrikk blir vi mer forutsigbare leverandører til kundene våre i hele fylket, sier Kenneth Tangen, Lemminkäinens regionsjef i Region Nord.

Fra Lillehammer til Tana

I år har hovedtyngden av Lemminkäinens oppdrag i Finnmark vært lokalisert vest i fylket, med levering av asfaltmasse fra mobilfabrikken i Alta. I forrige uke flyttet Lemminkäinen en mobilfabrikk fra Lillehammer til Tana bru i Øst-Finnmark.

- Både transport og montering har gått veldig fint, og nå er vi straks klare til å produsere, sier Tangen.

Fresing og asfaltlegging

Hittil i år har Lemminkäinen hatt en tilleggskontrakt på produksjon og legging av 4000 tonn asfalt for Statens Vegvesen i Øst-Finnmark, og flere andre entreprenørjobber. Nylig vant selskapet en kontrakt til i denne delen av fylket. Oppdraget gjelder tørrfresing av 10.000 kvadratmeter og legging av 3500 tonn ny asfalt på fylkesvei 885 ved Kirkenes.

- Kombinasjonen av statskontrakten, entreprenørjobber og det nye oppdraget for Mesta i Kirkenes har gitt et godt fundament for å etablere oss med to fabrikker i Finnmark. Vi har lenge hatt en målsetning om å operere med to fabrikker, og vi er veldig fornøyd med å ha nådd denne milepælen. Så får oppdragsmengden framover avgjøre om vi skal fortsette å ha to fabrikker i Finnmark, sier Tangen.

Oppdraget for Mesta i Kirkenes påbegynnes første uken i september.