LNS-samarbeid med Store Norske

LNS Spitsbergen og Store Norske Spitsbergen Kulkompani har inngått transportavtale.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen innebærer all kulltransport fra Gruve 7 til lager på Hotellneset, samt transport av kull til energiverket. Utlasting av kull til båt er også en del av avtalen. Kontrakten har en varighet til 31.12.2018, med en opsjon på 3 år, melder LNS i en pressemelding.

Gruve 7 ligger på fjellet Breinosa innerst i Adventdalen.  Det er en transportstrekning på cirka 20 km fra siloanleggene på Breinosa til lagringsområdet på Hotellneset. Dagens drift foregår på 1 skift, og brutto årsproduksjonen forventes å ligge fra 70 – 100.000 tonn.

Av dette leveres ca. 25.000 tonn til Energiverket, resterende skipes ut med 2 – 3 båter pr år.

LNS Spitsbergen overtar dagens 3 kullbiler fra Gruve 7, samt den nye kullbilen som forventes levert 17. juli til Longyearbyen. Den nye bilen er en Mercedes-Benz Actros 4148AK. 

Direktør i LNSS Frank Jakobsen og direktør i SNSK Wenche Ravlo signerer avtalen.
Direktør i LNSS Frank Jakobsen og direktør i SNSK Wenche Ravlo signerer avtalen.

- Det er svært viktig for oss å få flere nye helårlige arbeidsplasser i tillegg til de kontraktene vi allerede har sier direktør Frank Jakobsen i LNSS. Dette gir en stabil bemanning med høy kompetanse.

- Longyearsamfunnet står ovenfor store omstillinger. Dette vil gi både utfordringer, men ikke minst muligheter for både LNSS og SNSK.  Vi har mange felles interesser og har til intensjon å utvikle samarbeidet mellom selskapene. 

Administrerende direktør Wenche Ravlo i Store Norske er også fornøyd med avtalen.

- LNSS har både rett kompetanse og rett utstyr for å utføre oppdraget sier hun. For Store Norske og Gruve 7 er det også svært viktig at vi får utført denne jobben til en rett pris, sier hun videre.