Kjøretøy lastet med 18 tonn farlig gods, det meste syre. Dette var ikke merket i det hele tatt.

99 anmeldelser og kjøreforbud på tre dager

Statens vegvesen hadde denne uka en større aksjon rettet mot tunge kjøretøy på E6 ved Minnesund og Jessheim. Resultatet var nedslående.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Vi er glade for å ha fått luket ut farlige kjøretøy og førere fra trafikken, men skulle ønsket at flere fulgte regelverket og ikke utsatte seg selv og andre for fare, sier fagleder i Statens vegvesen, Geir Thomas Finstad.

Alvorlige tilfeller

Kontrollen ble gjennomført i samarbeid med politiet og foregikk tirsdag 21, onsdag 22. og torsdag 23. april. 20 sjåfører ble anmeldt, mens 79 kjøretøy fikk kjøreforbud. Det ble blant annet avdekket falske dokumenter, kabotasje, dårlig lastsikring, overlast og grove brudd på kjøre- og hviletiden.

- En sjåfør hadde kjørt i 16 av de siste 24 timene. Dette er langt over det som er tillat. Vi stoppet også et kjøretøy lastet med 18 tonn farlig gods, det meste syre. Dette var ikke merket i det hele tatt, noe som kunne utsatt redningsmannskap og andre for stor fare hvis det skulle skje en ulykke, sier Finstad.

Tre utvist

En sjåfør fra Makedonia ble anmeldt for å ha kjørt med falskt førerkort. Mannen ble tatt hånd om av politiet og utvist fra landet. Det samme skjedde med to sjåfører som stakk av fra kontrollplassen.

- Ved siden av at kontrollene våre skal bidra til å bedre trafikksikkerheten, skal de bedre konkurransevilkårene i bransjen og ivareta sjåførenes arbeidsmiljø. Det at enkelte firma og sjåfører jukser og tar lett på regelverket er med på å ødelegge for alle. Vi kommer til å stå på videre for å få luket ut enda flere farlige sjåfører og kjøretøy, sier Finstad.

Powered by Labrador CMS