Salgsmelding på nett

Nå kan du levere salgsmelding på nett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Nordmenn kjøper og selger kjøretøy som aldri før, og i fjor skiftet over én million kjøretøy eiere. Fra onsdag 8. april 2015 kan du levere salgsmelding via «Din side» på vegvesen.no.

– Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for de som bruker tjenestene våre, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen.

– Vi vet at mange ofte må lete etter vognkortets del 2 når de skal selge bilen, tilhengeren eller andre kjøretøy. Nå trenger du ikke lenger vognkortet for å levere salgsmelding om du benytter nettløsningen. Med noen enkle tastetrykk på pc-en eller mobilen, er salgsmeldingen registrert i vårt system.

Omregistrering og forsikring

– Det er viktig å huske at salgsmelding bare er en melding til oss om at et kjøretøy har skiftet eier. Selv om en bil er kjøpt og salgsmelding er levert, må du i tillegg forsikre den og betale omregistreringsavgiften før alt er i orden og du kan få vognkort, sier Øwre.

Fra høsten 2015 vil du på nett også kunne få betalingsinformasjon om omregistreringsavgiften og informasjon om hva annet som må ordnes før omregistreringen. Når omregistreringen er i orden, får du informasjon om dette i nettløsningen og mulighet til å laste ned midlertidig vognkort.

Dette gjør du

• Gå inn på «Din side» på vegvesen.no. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID.

• Selger initierer salget ved å sende en salgsmelding til kjøper via sin side.

• Kjøper må deretter logge inn på sin side og godkjenne salget.

• Gratulerer! Salgsmeldingen er nå gjennomført, og kjøretøyet har fått en ny eier.

• Skal du kjøpe eller selge bil, anbefaler Statens vegvesen at dere i tillegg til å benytte nettløsningen tegner en salgskontrakt. Husk også å melde fra til bomselskapet om at du har byttet bil hvis du har bombrikke.

Hvis du heller ønsker det, kan du fortsatt levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten.

Hvem kan bruke løsningen?

Dette er første versjon av salgsmelding. Den gjelder alle kjøretøy og selv om den ivaretar de fleste eieres behov, har den noen begrensninger:

• Du må være over 18 år.

• Tjenesten gjelder kun private kjøretøyeiere. Dette skyldes at Statens vegvesen foreløpig ikke har noen sikker innlogging for bedrifter.

• Tjenesten gjelder kun kjøretøy med én eier, en utvidelse også for kjøretøy med medeiere kommer senere.

Powered by Labrador CMS