Fikk kjøreforbud. Kjørte videre. Begynte å brenne.

Polsk vogntog i brann måtte berges i tunnel kort tid etter å ha fått kjøreforbud.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke ble det polske vogntoget stanset på Sandmoen i Trondheim - med god grunn. Bremsene var ødelagt og hjulmutterne var løse. Den polske sjåføren fikk kjøreforbud og lås på hjulene.

Se videoinnslag fra adressa.no i videovinduet over om kjøreforbudet.

Fredag morgen trengte det samme vogntoget bilberging i en tunnel på E39. Da hadde belgene eksplodert og dekkene hadde begynt å brenne på grunn av varmen som de ødelagte bremsene genererte, skriver adressa.no. 

Til tross for kjøreforbudet og beordring om å kjøre tom ut av landet, hadde den polske sjåføren kjørt til Hitra for å hente laks. På vei tilbake fra Hitra havarerte vogntoget.

- Sjåføren lovte dyrt og hellig at alt skulle bli i orden før han kjørte med tom bil ut av landet. Men det er vanskelig å sikre oss hundre prosent til enhver tid. Det er dessverre slik det er, sier inspektør Sverre Borstad i Statens vegvesen.

Laksetransporten var på oppdrag fra Thermo-transit.

- Hadde vi visst dette, hadde han aldri fått kjøre last for oss. Han vil heller aldri få oppdrag for oss igjen, sier Daniel Knobloch, firmaets avdelingsleder i Midt-Norge til Adressa.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS