Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

NFF bytter ikke navn

Forslaget til å endre navnet på Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) fikk ikke høyt nok flertall på årsmøtet.

Publisert

Det har våren 2018 vært en prosess med forslag til endring av navnet på foreningen, og forslaget som ble sendt inn til avstemning er «Norsk Tunnel- og Bergsprengningsforening».

«Showstopper»

En slik vedtektsendring krever imidlertid 2/3 av stemmene, eller 67,7%, for å bli vedtatt. Kun 65,5% av de 29 stemmeberettigede stemte for endring av navnet: 19 stemte ja, 9 stemte nei og 1 blank. Dermed er det klart flertall for å endre navnet, men ikke stort nok til at det faktisk kan endres! Det var en liten «showstopper», innrømmer generalsekretær Tone Nakstad.

Tone Nakstad, generalsekretær i NFF hadde ønsket et annet resultat, men sier stemningen er god i foreningen til tross for uenigheten om navnet.
Tone Nakstad, generalsekretær i NFF hadde ønsket et annet resultat, men sier stemningen er god i foreningen til tross for uenigheten om navnet.

- Det er litt dumt at det ble så tett. Jeg hadde håpet at foreningen kunne enes om enten nytt navn eller beholde det gamle, slik det endte er det hverken fugl eller fisk, sier Nakstad, som presiserer at det er god stemning i foreningen tross denne saken.

- Samtidig har det gjennom denne debatten kommet opp en god diskusjon om hva vi ønsker å holde på med, om de ulike miljøene i foreningen og hva vi skal jobbe med videre. Det er sunt at det er en debatt på tvers av de ulike miljøene, og dette hjelper oss til å se hva vi kan bli bedre på og hvordan alle i miljøet skal bli inkludert i det vi driver med, sier Nakstad videre.

92 forslag

Navneforslaget var ment å favne bredere i hele miljøet, men nå legges ballen død i hvert fall i ett år frem til det er nytt årsmøte og generalforsamling. Kanskje går det lenger også før saken tas opp. Det er opp til styret, påpeker Nakstad.

Hun sier prosessen har engasjert, og hele 92 ulike forslag ble sendt inn. NFF fristet med en premie til et tilfeldig forslag, og det ble bergsprenger Håvard Helmersen fra Kabelvåg som kan hente ut en iPad i sin nærmeste elektronikkbutikk.

Nakstad tilføyer at økonomien i foreningen er god og at oppsummeringen av 2017 med World Tunnel Congress i Bergen som er høydepunkt, er positiv.

PS: 29 stemmeberettigede var på plass i Oslo. NFF har over 1000 personlige medlemmer i foreningen, og ca. 100 bedriftsmedlemmer. Nakstad påpeker at oppmøtet pleier å være rundt 30.