STORT OPPLEGG: Samarbeidet mellom Ionity Michael Hajesch (t.v.) og grunnlegger David Finn i Tritium skal gi 400 hurtigladestasjoner i Europa.

Høykapasitets ladestasjoner

Kan lade for 150 kilometers kjøring på fem minutter. nå er de i drift.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

De tolv første Tritium høykapasitets ladestasjonene (350 kW) for elektriske biler ble satt i funksjon i begynnelsen av juli. I løpet av 5 minutter kan elektriske biler lades til en kjørelengde på 150 km.

De første ladestasjonene er lokalisert to steder i Tyskland, i Tank & Rest-stasjonene i Brothial øst og vest på hver side av A61. Høykapasitetsladerne inngår i en større avtale mellom Tritium og selskapet Oniton som går ut på at det skal bygges 400 tilsvarende ladesteder i Europa.

Hurtig og stor kapasitet

Hver av ladestasjonene har 6 ladepunkter, hver med kapasitet til i løpet av 5 minutter å lade bilen for 150 kilometers kjøring. Det europeiske nettverket skal sørge for at det ikke blir mer enn 120 km til neste ladestasjon.

Bak selskapet Ionity står ledende bilprodusenter som BMW, Ford, Daimler og VW-gruppen inkludert Audi og Porsche. Målet er å ta ansvar for å bygge ut et høykapasitets hurtigladesystem for elektriske kjøretøy i Europa. Onity har hovedkvarter i München og ble etablert i 2017.

Samarbeidsprosjekt

Samarbeidsavtalen mellom Ionity og Tritium ble undertegnet i 2017. Tritium har hovedkvarter i Brisbane i Australia og har vært aktiv i Europa siden 2014. Selskapet har inntatt en ledende posisjon i utvikling av høyeffektiv ladeteknikk for elektrisk drevne biler, og har levert ladesystemer til over 20 land i verden.

- Vårt valg av Tritium som samarbeidspartner er tatt fordi selskapet har en teknisk ledende posisjon og har vist at de kan levere sine ladeprodukter raskt, sier adm. direktør Michael Hajesch i Ionity.

Tritium er allerede ledende leverandør i Norge, og det skal også bygges høykapasitets ladestasjoner i Sverige foruten i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Powered by Labrador CMS