Maskinfestet Rototilt S40 er beregnet til en basismaskin på 6 tonn.
Maskinfestet Rototilt S40 er beregnet til en basismaskin på 6 tonn.

Nye maskinfester

Rototilt øker serien med fire nye modeller.

Publisert

Rototilt øker tilbudet av maskinfester med de nye modellene S40 (til basismaskin på 6 tonn), S45 (til basismaskin på 11 tonn), S50 (til basismaskin på 11 tonn) og S80 (til basismaskin på 40 tonn). De skal gi bedre sikkerhet, forlenget bruk og bevare gravegeometrien.

Fra før finnes S60 (til basismaskin på 19 tonn) og S70 (til basismaskin på 30 tonn).

- Med våre maskinfester får man et optimalt tiltrotator-system der maskinfeste, tiltrotator, styresystem og redskap arbeider godt sammen, sier Sven-Roger Ekström, produktsjef i Rototilt Group AB.

Låsekonstruksjonen skal gi et slarkefritt maskinfeste med få komponenter som sitter beskyttet. Alle hydraulikkoblinger er av typen ORFS som skal minimere risikoen for lekkasje.

Sikkerhetslåsen Securelock er innebygget i festet, og skal hindre at redskap pendler eller mistes. Denne kan kombineres med Securelock-funksjonen i tiltrotatoren fra Rototilt.

Hver gravemaskin har sin optimale gravegeometri. Derfor er maskinfestene tilpasset og dimensjonert etter maskinmodeller for å bevare denne geometrien.

- Etter at vi lanserte maskinfester i 2017 har vi fått mange positive tilbakemeldinger som går på at man setter pris på helheten med vårt tilbud av feste og tiltrotator, sier Ekström.