Fra 1. oktober 2018 blir det i praksis like lysregler i Norge og Sverige.

Frislipp av lysstyrke og antall fjernlys

Fra mandag 1. oktober 2018 skjer det som mange har ventet på i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Med de lange og mørke vintrene vi har i Norge, er det mange som kunne tenke seg muligheten for bedre lys på bilene sine. Derfor har regjeringen nå endret regelverket, slik at det fra mandag 1. oktober 2018 blir mer fleksible regler for montering av ekstralys på bil, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

De nye reglene som åpner for et fritt antall ekstra fjernlyslykter på bil gjelder fra 1. oktober. Fra samme tidspunkt er det ikke lenger satt noen maksimal lysstyrke eller krav om montering i par for slike ekstra fjernlys.

Reglene gjelder for alle biler, både lette og tunge.

- Vi har de siste årene fått flere spørsmål om regelverket på bruk av ekstralys på bil. Særlig gjelder det maksimumskravet til lysstyrke og kravet om at ekstralys måtte være montert parvis. I Norge har vi lange og mørke vintre. Med bakgrunn i at moderne nærlys gir mye bedre effekt enn tidligere, blir overgangen fra fjernlys til nærlys ikke så krevende for førerens syn. Derfor åpner vi nå for å tillate mer fjernlys som vil kunne bidra til å gjøre både myke trafikanter og dyr mer synlige på mørke veistrekninger, sier Dale.

Med endringene får vi i Norge i praksis samme regler som i Sverige.

Powered by Labrador CMS