Rototilt lanserer Rototilt Fully Synthetic Gear Oil, en ny og helsyntetisk olje, for å maksimere tiltrotatorenes levetid.
Rototilt lanserer Rototilt Fully Synthetic Gear Oil, en ny og helsyntetisk olje, for å maksimere tiltrotatorenes levetid.

Rototilt lanserer olje

Rototilt lanserer en ny og helsyntetisk olje for å maksimere tiltrotatorenes levetid.

Publisert

Rototilt påpeker at deres tiltrotatorer er de eneste på markedet som har oljefylte rotorhus, og melder videre at grunnen er fordi olje har bedre smøreegenskaper enn smørefett. Den nye «Rototilt Fully Synthetic Gear Oil» er optimalisert for rotorkroppens snekkedrev.

- Å gå fra den tidligere mineraloljen til den nye, helsyntetiske oljen er et stort skritt, og vi ser mange klare fordeler med dette. For eksempel tåler den syntetiske oljen 50% høyere temperaturer enn mineraloljen, uten at det går på bekostning av funksjonen, forteller ettermarkedssjef Anders Mitterer hos Rototilt Group AB.

Tester som er blitt gjort i forbindelse med produksjonen, viser at oljen tåler et bredt temperaturområde (helt ned til –52 °C).  I tillegg har den lav kobberkorrosjon, noe som forlenger snekkedrevets levetid.

- Det er ingen tilfeldighet at vi bruker olje i tiltrotatorene våre. Olje leder bort varme bedre enn fett, og bedre avledning gir mindre slitasje. I tillegg er service og daglig vedlikehold betydelig enklere med olje. Med vår nye olje forlenges serviceintervallene til 500 timer for første service, og deretter 1000 timer. Rototilts helsyntetiske olje bidrar til energibesparelser gjennom nesten hele syklusen, forteller Mitterer.