HJULLASTER: Salgs- og markedssjef Trond Berkana (t.v.) og daglig leder Tom Arne Kvesetberg i Entrack AS kan nå glede seg over å ha hjullastere på programmet.
HJULLASTER: Salgs- og markedssjef Trond Berkana (t.v.) og daglig leder Tom Arne Kvesetberg i Entrack AS kan nå glede seg over å ha hjullastere på programmet.

To nye Entrack-agenturer

GRINDER (AT.no): Entrack AS har fått agenturene på Ljungby hjullastere og MB Crusher knuse- og sikteskuffer.

Publisert

De svenske Ljungby-hjullasterne kommer i modeller fra 9 til 30 tonn og er kjent for å være godt dimensjonerte maskiner med lang levetid.

Ljungby opplyser selv at maskinene skal ha minst 30.000 timers levetid, forutsatt korrekt vedlikehold.

Fra 1. april

Agenturet har de senere årene vært hos Brubakken AS som også har Case gravemaskiner og hjullastere. Dette skal imidlertid ha vært en utfordring for Ljungby som ikke ønsket å være et merke nr. 2 hos en importør.

Entrack AS har ikke hjullastere på programmet, og dermed ble det til et skifte med virkning fra 1. april 2019.

- Det er veldig positivt for oss å få hjullastere på programmet, og et veldig godt supplement til gravemaskinene fra Kobelco. Ljungby og Kobelco er på mange måter veldig like. De er ikke billigst, men har lave driftskostnader i forhold til maskinens levetid, sier salgs- og markedssjef Trond Berkana.

Planen var at Entrack AS skulle overta agenturet i oktober 2019, men det gikk mye fortere enn dette likevel. Berkana sier han forstår at Brubakken ikke ønsker å fortsette med noe de ikke skal ha om kort tid uansett, så da svingte Entrack seg litt ekstra fort.

SUPPLEMENT: Ljungby-maskinene passer godt inn som et supplement til Kobelco-graverne Entrack AS selger.
SUPPLEMENT: Ljungby-maskinene passer godt inn som et supplement til Kobelco-graverne Entrack AS selger.

Da A&T var på besøk 3. april, sto det en 18-tonns Ljungby på plassen til Entrack på Grinder i Hedmark. Maskinen er solgt av Brubakken, men skal altså leveres av Entrack.

- Vi skal levere fire maskiner innen kort tid. To av disse har Brubakken solgt, mens vi har solgt to stykker allerede. Vi setter et forsiktig mål om å levere 30-40 maskiner i 2020. Det har og litt med produksjonskapasiteten til fabrikken i Ljungby i Sverige å gjøre, sier Berkana.

Ligger inne med bestillinger

Han har imidlertid allerede lagt inn flere bestillinger. Fabrikken produserer et sted mellom 200 og 250 maskiner i året, og det er 4-6 måneders leveringstid. Men Entrack vil altså hele tiden ha maskiner i bestilling, og dermed kan de korte ned leveringstiden noe.

Som nevnt er Ljungby litt overdimensjonert for å tåle ekstra påkjenninger, og maskinene er kjent for å brukes i værharde og tøffe, nordlige strøk.

En liten detalj som Berkana og daglig leder Tom Arne Kvesetberg påpeker under vår rundtur, er at alle sylindrene på maskinen er induksjonsherdet i det ytterste laget. Det betyr at det ytterste laget er forsterket slik at faren for at de skal skades av stein eller redskap reduseres.

REDSKAP: Knuse- og sikteskuffer fra MB Crusher er også nytt på programmet til Entrack AS fra 2019.
REDSKAP: Knuse- og sikteskuffer fra MB Crusher er også nytt på programmet til Entrack AS fra 2019.

Andre detaljer er elektrisk pedaljustering, tilt- og teleskopfunksjon på rattet og mulighet for justering av hele spakkonsollen.

MB Crusher

Entrack AS har også i vinter fått agenturet på knuse- og sikteskuffer fra italienske MB Crusher. Dette agenturet har tidligere vært hos Bamble Mek. Industri AS og Hako Maskin AS hvor Trond Berkana jobbet i en periode.

Da agenturet var hos BMI, var det en utfordring at en italiensk MB Crusher-representant solgte litt på si i Norge og dermed gikk BMI i næringen. Da sa BMI takk for seg og MB Crusher-representanten fikk ikke fortsette i selskapet. Berkana sier det ikke var tilfeller av direkte salg fra produsenten da han jobbet for Hako.

- Vi har fått forsikringer om at dette ikke vil skje, sier Berkana og Ronny Kvesetberg som får hovedansvaret for MB Crusher.

Den italienske produsenten leverer knuseskuffer til bæremaskiner i størrelser fra minigravere til 70-tonnere, sikteskuffer for minigravere til 25-tonnere(+), sikteskuffer for hjullastere, sikte- og knuseskuffer for kompaktlastere, klyper, gripere og trommelfreser for betong og asfalt.