Generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet reagerer kraftig på Ap-leder Jonas Gahr Støres utsagn om Brings ansettelse av sjåfører.
Generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet reagerer kraftig på Ap-leder Jonas Gahr Støres utsagn om Brings ansettelse av sjåfører.

Reagerer på Støres forsvar av Bring Trucking

– Ansettelse av slovakiske lastebilsjåfører er en del av det moderne Europa.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det uttalte Arbeiderpartileder, Jonas Gahr Støre, som forsvarte Bring Trucking i partilederdebatten på NRK tirsdag kveld.

Yrkestrafikkforbundet reagerer kraftig på utsagnet.

- Bring Trucking er symbolet på det fagbevegelsen i Europa ønsker seg bort fra. Derfor er det trist hvis Støre virkelig mener at de representer det moderne Europa, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet.

- Det er det moderne Europa, svarte Jonas Gahr Støre i Debatten 28. mai, da han ble spurt om hva han syntes om at statlige Bring ansetter slovakiske sjåfører til utelukkende å kjøre i Skandinavia.

Uakseptabelt

- Det er hverken moderne eller akseptabelt at godssjåfører som stort sett kjører i de skandinaviske landene får slovakisk lønn. På denne måten bidrar den norske stat til sosial dumping, sier Jensrud.

Han viser til at det danske fagforbundet 3F har gått til rettsak i Danmark nettopp på denne bakgrunn.

Jensrud viser til Postens konsernsjef Tone Wille som i Dagsavisen 22. oktober 2018 bekreftet at sjåførene i Bring Trucking får slovakisk lønn, bortsett fra når de er på kabotasjeoppdrag i Norge. Det betyr at sjåfører som kun kjører i Skandinavia (unntatt Norge) får lønnsbetingelser fra Slovakia, hvor de ikke utfører arbeid.

- Støre har helt rett i at det trengs langt flere og mer effektive kontroller at utenlandske kjøretøy på norske veier. Men jeg håper virkelig at han ikke ønsker å forsvare Bring på den måten det framkom i debatten, understreker Jensrud.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS