VELKOMMEN: Roar Antonsen (t.v), Roar Aaserud (begge Pon) og Lars Sand (MAN) ønsker velkommen til Traction Days på Jessheim.

Gjentar anleggssukess

JESSHEIM (AT.no): MAN Truck & Bus og Pon Equipment gjentar suksessen fra 2017, og arrangerer «Traction Days» torsdag 20. og fredag 21. juni.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Opplegget er stort sett det samme som forrige gang de to selskapene lagde tilsvarende arrangement. Fokus er på anleggsbiler fra MAN og masseforflytningsutstyr fra Cat.

Arrangementet går av stabelen i grustaket til Øynebråten ved Jessheim i Akershus. Der har kundene mulighet til å prøve alle lastebiler og anleggsmaskiner som er stilt ut. Og slappe av mellom slagene med litt å bite i. 

Anleggsbiler

TESTE: De som vil kan teste både lastebiler og anleggsmaskiner.

MAN stiller med seks dumperbiler. Tre av disse har MANs hydrauliske forhjulstrekk Hydrodrive, og det er biler med både tre- og fire akslinger. Det er både biler med 500 hestekrefters motoren som har blitt MANs bestselger i Norge, og 15,2-litersmotoren D38 som yter 580 hestekrefter.

OPPGRADERT: Cat lanserer nytt sete på sine hjullastere fra ca. 15 til 35 tonn.

Også i år har MAN skrudd av mellomakslingen på en av bilene med Hydrodrive. Dermed kan kundene på egenhånd få prøve og se hvor mye krefter det er med bare de hydrauliske motorene på forhjulene som trekkraft.

I tillegg har MAN med seg sin nye «lillebror» varebilen TGE. Den er også mulig å teste i firehjulstrekkversjon.

Flere premierer

TREKK: MAN har med tre biler som også drar på forhjulene.

Pon har tatt med seg seks gravere fra 1,8 til 40 tonn. Det er første gang kundene får mulighet til å prøve den nye 336 Next Gen.

I tillegg har de også med seg den nye 8-tonnereren 307,5 sammen med 320 og 323 fra Next Gen-serien. Det er også mulig å teste en 314 hjulgraver.

På hjullastersiden stiller Pon med 15-tonneren 926M og 30-tonneren 980M. Den største av de to maskinene er solgt, og skal leveres til Feiring Bruk etter eventet. Den er også utstyrt med Pons egenproduserte 7 m3-skuffe.

Oppgradert

980M-maskinen er en av de første som har kommet til Norge med det som blir en ny standard-førerstol på Cats mellomstore hjullastere i Norge.

Hele setet hat fått ny utforming med betydelig flere justeringsmuligheter og bedre støtte i alle retninger. Hendlene er også plassert mer strategisk for å enklere kunne justere. Setet har også innbygd varme- og kjøleelement for de dagene det kan være et behov for dette.

Powered by Labrador CMS