Filip Erik Bo Dahl ble tildelt gullfeisel av Anne Kathrine Kalager, styreleder i NFF, ved åpningen av Fjellsprengningsdagen i Oslo 21. november 2019.

Gullfeisel til svenskfødt Sintef-ansatt

OSLO (AT.no): Tradisjonen tro ble hedersprisen Gullfeiselen delt ut i forbindelse med åpningen av Fjellsprengningsdagen 2019 i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I år fikk Filip Erik Bo Dahl, laboratorieleder ved Sintef, gullfeisel.

Dahl er født i 1958 i Uppsala, Sverige, men bor nå i Trondheim og regnes som en fullblods trønder.

Han har på mange måter vokst opp på NTNU. Som sønn av en professor på Bergavdelingen, ble han tidlig interessert i stein og mineraler, - og ikke minst i kvaliteten på disse.

Dahl har gjennom hele sitt yrkesaktive liv viet engasjement, interesse og pågangsmot til hele tiden å videreutvikle systemer for å måle borbarhet og andre kvaliteter ved det berget vi alle jobber med til daglig. På fritiden er det musikk som står i høysetet – så også der er det «Hard Rock» som dominerer.

Bergeksperten har vært bærebjelken ved et av Norges beste berglaboratorium, hos Sintef. Laboratoriet flyttet inn i nye lokaler nå i høst, og det er lagt til rette for ytterligere videreutvikling. Laboratoriet mottar steinprøver fra store deler av verden.

Dahl har bidratt til mange artikler og forskningsrapporter som er godt kjent langt utenfor Norges grenser. Hans evne til videreformidling er i en egen klasse, og han er alltid tilgjengelig og kan sitte i timesvis å diskutere hardhet og liknende med studentene på NTNU.

Powered by Labrador CMS