Teslas nye pickup, Cybertruck, ser definitivt ikke ut som andre pickuper. Her er Elon Musk i ferd med å presentere den i natt norsk tid.

Tesla pickup lansert

Elon Musk presenterte sin nye pickup, Tesla Cybertruck, klokken 5.00 i natt norsk tid.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bilen har adaptiv fjæring som kan heves eller senkes 10 centimeter, den kan trekke opptil seks tonn! på hengerfestet.

0-60 miles/time skal i den raskeste pickupversjonen gå unna på 2,9 sekunder (0-100 km/t på ca. 3 sekunder).

Denne dyreste versjonen har firehjulstrekk, skal koste 69.000 dollar og klare ca. 800 km på en lading. Den skal ha tre el-motorer.

To billigere versjoner, er en til 39.000 dollar med 400 km rekkevidde og tohjulstrekk, og en til 49.900 dollar med 480 km rekkevidde og firehjulstrekk.

Her er beviset på at dette faktisk er en pickup.

Pickupen skal visstnok være skuddsikker og tåle harde slag fra gjenstander som hammere. Dette ble demonstrert fra scenen under lanseringen.

Bilen er laget med 3 mm tykt rustfritt stål.

Se sammendrag fra lanseringen av Tesla Cybertruck med Elon Musk i natt norsk tid. Ikke alt gikk etter planen ved lanseringen, det knuste et par vinduer. Video: The verge, Youtube

For å illustrerer bilens styrke kom designsjef Franz Von Holzhausen opp på scenen for å vise bilens motstandsdyktighet.

Bilen ble slått med slegge og stålkuler uten tydelige skader. Det ble vist en film av hvordan bilen tåler å bli skutt på med en 9 millimeter pistol.

Musk har uttalt at designet er inspirert av science fiction-filmen «Blade Runner» fra 1982 og filmen «The Spy Who Loved Me.»

 

Innvendig er det minimalistisk, automatisk og skjermstyrt som vi er vant med fra Tesla. Et ratt er imidlertid fortsatt pliktskyldigst på plass.
- Biler har vært veldig like de siste hundre årene, vi trenger noe nytt, noe som går på fornybar energi. Og vi trenger det nå, sa Musk under lanseringen. Cybertruck er på en måte ny, og på en måte gammel (siden den ser ut som futuristiske bil eri filmer fra 1980-tallet). Nå er altså disse i ferd med å ta turen fra filmlerretet og ut på veiene.

Video fra prøvekjøring i forbindelse med lanseringen av Tesla Cybertruck pickuoen. Video: E for Electric, Youtube

Powered by Labrador CMS