Kubota M7002 Premium KVT er en av de største Kubota- traktorene som Svenningsens Maskinforretning tilbyr. Fra mai 2020 skal disse og andre modeller innen park- og landbruk vises i en nytt senter på Kjeller i Akershus.
Kubota M7002 Premium KVT er en av de største Kubota- traktorene som Svenningsens Maskinforretning tilbyr. Fra mai 2020 skal disse og andre modeller innen park- og landbruk vises i en nytt senter på Kjeller i Akershus.

Kubota-satsing i Norge

Skandinavias første fullskala Kubota Center skal åpnes i Akershus.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kubota er en av verdens største maskinprodusenter til landbruks- og parksegmentet.

I store europeiske markeder, som for eksempel UK, Tyskland og Frankrike, har Kubota markedsandeler på 6-8%, i Asia og USA betydelig høyere.

Nå har Nellemann-konsernet og Kjetil Nilsson staket ut kursen for å prestere på samme nivå i Norge.

Flere har nok lurt på hva som ville skje med Kubota i Norge, etter at importøren Svenningsens Maskinforretning ble kjøpt av Nellemann-gruppen i midten av 2017 og at store deler av staben hos den norske importør avdelingen ble byttet ut ved årsskiftet 2018/2019.

Nå kommer svar:

- I mai 2020 åpner vi Norges og Skandinavias første fullskala Kubota Center på Kjeller Vest 6 i Akershus i nært samarbeid med vår eier Nellemann-gruppen, sier daglig leder Kjetil Nilsson hos Svenningsens Maskinforretning.

- Dette er det første steget i en langsiktig strategisk satsing fra Kubota for å kunne tilby alle kunder en førsteklasses opplevelse av kvalitet fra første møte med produktene våre. Kubota Centeret vil dekke Oslo og Akershus og vi oppretter samtidig en avdeling av Kubota Centeret i Lier ved Store Valle som vil dekke Buskerud, Vestfold samt deler av Telemark. Begge avdelinger vil tilby salg, service og delelager. For Lier dekkes ettermarkedet i nært samarbeid med Wam Traktorservice som dedikert Kubota servicepartner. Vi har brukt tid for å finne de riktige personene til å drive disse avdelingene for oss og alle ansatte er håndplukket til oppgavene. Det er ikke tvil om at Kubota og Nellemann-konsernet gjennom denne etableringen viser vilje til å satse langsiktig i det norske markedet, fortsetter han.

Kubota-satsingen i Norge

Kubota-senteret på Kjeller Vest 6 skal ha en meget sentral beliggenhet langs E6, godt synlig for alle som kjører E6 mellom Oslo og Gardermoen. Når det står ferdig i mai 2020 skal det etter planene være «et av landets mest moderne sentere for salg og service på landbruks-, park- og anleggsmaskiner».

I tillegg til Kubota, vil senteret representere andre komplementære spennende produkter som Holder, Billy Goat, Spider og elektriske nyttekjøretøy fra Melex.

- Ved etableringen av Kubota Center får vi også en unik mulighet til å kunne tilby trenings- og utdanningsfasiliteter for våre forhandlere, deres kunder og samarbeidspartnere sier Nilsson.

- Vi satser også på å utvide antallet frittstående forhandlere og ikke minst etablere et landsdekkende førsteklasses serviceapparat. Det er viktig for oss at vi blir bedre i stand til å ivareta kundene våre over hele landet. Kubota er et kvalitetsprodukt og nå skal vi sørge for at salgs- og serviceapparatet holder samme solide standard, avslutter Nilsson.

I en kommentar sier Thony Sundberg, Sales Manager Kubota Gmbh:

- Kubota ser svært positivt på den fremtidige utviklingen i Norge. I Kubota er vi selvfølgelig klar over at vi som en relativt ny aktør i landbruksnæringen i Norden må bidra til samhandling mellom kunder, forhandlere og produsenter for å nå den sterke posisjonen vi har i resten av Europa. Med bakgrunn i den langsiktige strategien som Nellemann har lagt for sin virksomhet i Norge, har vi den største tillit til at Nellemann vil sørge for at Kubota styrker sin posisjon blant Norske kunder og forhandlere.

NB: Kubota hjullastere, gravemaskiner og minidumpere importeres i Norge av Hymax.

Om Nellemann-konsernet

I 2017 overtok Nellemann-konsernet import og salg av Kubota i Skandinavia gjennom kjøpet av Svenningsens Maskinforretning. Nellemann-konsernet har virksomhet innenfor import, salg og service av Aston Martin, Kia og Isuzu samt salg og service av Volvo og finansierings selskapet Nellemann Leasing i Danmark.

De har også import, salg og service av maskiner samt en satsning på motorsport som årlig arrangør av Copenhagen Historic Grand Prix. Nellemann hadde også import av John Deere i Danmark fra 1978 til 2012, da John Deere selv tok over.

Konsernet omsetter for 2,1 mrd. danske kroner per år og er en betydelig aktør i det danske markedet.

Powered by Labrador CMS