I forrige uke ble det utført viktige røyktester i tunnelene på E134 Damåsen-Saggrenda.

Tunneler ble røyklagt

De er klare for åpning om noen få uker.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Elektroarbeidene på E134 Damåsen-Saggrenda er nå kommet så langt, at det er gitt grønt lys for planlagt åpning på den nybygde veien til fellesferien.

- Så godt som alt av montasje av teknisk og elektronisk utstyr er nå på plass både i tunnelene og langs vei i dagen. Frem mot påske og videre utover våren pågår testing av styrings- og overvåkingssystemer, sier elektroansvarlig i Statens vegvesen, Hans Olav Dalen.

Sist uke ble det gjennomført vellykkede tester av røykdetektering i tunnelene på strekningen mot videoutstyret og AID-systemene. Alle kameraene som skulle detektere røyk gjorde dette til punkt og prikke.

Både kameraer og detekteringsystemene fungerte i røyken.

- Nå gjenstår bare den siste finpussen, justeringer og tilpasninger av alt elektroutstyret før Vegtrafikksentralen (VTS) i Porsgrunn kan gjennomføre de siste testene frem mot veiåpning i begynnelsen av juli 2020, sier Dalen.

Endelig åpningsdato er ennå ikke bestemt, men nå ligger alt til rette for at mer enn 13 kilometer ny E134 gjennom Øvre Eiker og Kongsberg skal åpne i første halvdel av juli 2020.

Powered by Labrador CMS