ALLROUNDER: Den ny hjullasteren Liebherr L 509 er en allround-maskin med bredt bruksområde.

Liebherrs nye teleskophjullaster

Stor løftehøyde, høy lastekapasitet, det er nøkkelegenskaper for Liebherrs nye allround teleskophjullaster L 509.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Verdenslanseringen var planlagt i sommer, men på grunn av covid-19 er leveringsprogrammet noe utsatt. Vi har imidlertid fått klarsignal til å ta imot bestillinger, og venter å kunne ha den nye maskinen klar for levering i januar, sier daglig leder Håkan Nyhaugen i Liebherr Norge.

Bygger på L 509 Speeder loader-løsningen

Den nye hjullasteren med teleskoparm har integrert Z-bar kinematikk for løftehøyder opp til 4,8 meter, og med en rekke nye tekniske funksjoner dekker den ifølge Liebherr betegnelsen multifunksjonsmaskin.

LASTING: Med stor løftehøyde, er det enkelt å fylle lastebiler og containerbiler.

Den er utviklet med utgangspunkt i modellen Liebherr L 509 Speeder og beholder den velprøvde stereostyringen samtidig som topphastigheten standard er 38 km/t takket være kraftig hydraulikk.

Med utvidbar teleskopbom kan maskinen løfte til 4,8 meters høyde med løftegafler. Dette gjør at operatøren kan laste både containere og lastebiler i store høyder og også stable materialer høyt.

AVFALL: Med teleskopbom, er maskinen ypperlig i avfallshåndtering.

Rammestyring og styrt bakaksel

Teleskoplasteren kombinerer rammestyring og styrt bakaksel. Disse egenskapene gjør den til et smidig og allsidig verktøy på en rekke bruksområder, i landbruk, på byggeplasser, i søppelhåndtering eller i anleggsoppgaver.

Med hurtigkoblingsutstyr kan det veksles mellom et bredt spekter av arbeidsredskaper.

Liebherr opplyser at maskinen i standardversjon har en tippelast på 3800 kg, skuffekapasiteten er på 0,9 m³, driftsvekt på 7000 kg, maks løftehøyde med gafler er 4,8 meter og motoren (Euro V) yter 54 kW (73 hk).

Powered by Labrador CMS