Nyhet: Garda X-Noise Wall paneler plassert i Gardas vektblokker med stag festet til bakken.
Nyhet: Garda X-Noise Wall paneler plassert i Gardas vektblokker med stag festet til bakken.

Sammen om nytt støyskjermingssystem

X-Noise og Garda inngår samarbeid.

Publisert

Støy fra bygge- og anleggsplass gir klager fra naboer og øker også risikoen for ulykker og reduserer trivsel og arbeidsmiljø for dem som jobber på området. X-Noise og Garda Anleggsikring har derfor inngått samarbeid om en ny type støyskjermingssystem som skal gjøre det raskt og enkelt å redusere støynivået med 20 dB.

Garda Anleggsikring er spesialist på mobile sikringssystemer til bygge- og anleggsplass, og X-Noise har siden 2009 vært en leverandør av støysikring til kunder innenfor blant annet industri, olje og gass. Felles erfaringer og kunnskap har ført til en løsning med støyreduksjon som skal være enkelt å montere opp og flytte på etter behov.

Garda X-Noise Wall

Systemet, som har fått navnet Garda X-Noise Wall, består av letthåndterlige paneler som absorberer støy på begge sider av veggen.

I tillegg skjermes de som er på innsiden for både trafikkstøy, vind og innsyn fra forbipasserende. De stive panelene er også brannsikre og har en vekt på 13 kg. De er produsert i et gjenvinnbart materiale og er dermed et miljøvennlig alternativ.

Panelene er tilpasset Gardas vektblokker, som skal gi et stødig fundament som er lett å flytte på.

Støy er også forurensing

- Reduksjon av støy eller uønsket lyd generelt i næring og industri, har resultert i stor bedring av arbeidsmiljø, som i sin tur gir økt trivsel, lavere sykefravær og bedre effektivitet. Altså en lønnsom investering, sier Tor Henning Gulbrandsen i X-Noise.

Miljødirektoratet beskriver støy som en forurensing etter forurensningsloven, og målet er at støyproblematikk skal forebygges og reduseres slik at hensyn til menneskers helse og trivsel blir ivaretatt:

- Helse, miljø og sikkerhet er hovedfokuset for de løsningene vi i Garda Anleggsikring leverer til bygge- og anleggsplasser. Vi ser frem til å levere dette systemet som på en god og enkel måte ivaretar arbeidsmiljøet for ansatte i vår bransje, sier Thomas Nielsen, salgssjef i Garda Anleggsikring.

Powered by Labrador CMS