Frosta Entreprenør AS og Trøndelag fylkeskommune inngår kontrakt om utbedring av fv. 705. Foran fra venstre: Sverre Skogly (daglig leder Frosta Entreprenør AS) og Bjørn Erik Andersson (teamleder Trøndelag fylkeskommune). Bak fra venstre: John Rudolf Moksnes (prosjektleder Frosta Entreprenør) og Eirik Norum (byggeleder Trøndelag fylkeskommune).

Frosta Entreprenør har inngått Helvetesdalen-kontrakt

Trøndelag fylkeskommune og Frosta Entreprenør AS har inngått kontrakt om oppgradering av fv. 705 i Stjørdal kommune.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Verdien på kontrakten er 18,5 millioner kroner, og gjelder utbedring av tre punkter i Helvetesdalen, et område sør i Stjørdal kommune, tett på grensa mot Selbu kommune.

Oppstart i november

- De tre punktene innebærer utbedring og bygging av ca. en kilometer ny vei. Arbeidet inneholder en del sprenging og flytting av masser. Vi må også legge om eksisterende høyspentlinje i ny trasé før vi kan starte selve veiarbeidet, sier teamleder Bjørn Erik Andersson Trøndelag fylkeskommune.

Nå venter en periode med samhandling og forberedende arbeider. Selve arbeidet ute starter opp i løpet av november, og vil pågå til oktober 2021.

- Ettersom arbeidet innebærer en del sprengningsarbeid, vil det bli perioder med redusert framkommelighet og korte stengninger. Entreprenøren vil utarbeide arbeidsvarslingsplaner som skal ivareta sikkerheten til både arbeidende og trafikanter. Vi ber om at trafikantene respekterer de nødvendige sikkerhetstiltakene, sier Andersson.

Utbedringer for 85 millioner kroner

Kontrakten er en såkalt fornyingskontrakt, som innebærer en blanding av flere ulike tiltak. Utbedringene inngår i en større oppgradering av fv. 705 i Stjørdal og Selbu for å forbedre trafikksikkerheten og framkommeligheten på veinettet.

Totalrammen for utbedringene av fv. 705 er 85 millioner kroner (inklusiv mva). Flere tiltak er utført gjennom våren og sommeren og flere tiltak er under planlegging.

- I en fornyingskontrakt utnytter vi verdien i eksisterende vei der vi fokuserer på enkelte tiltakspunkt over en lengre strekning i tillegg til at vi vurderer strekninger med tilnærmet ny veilinje. Resultatmessig vil tiltakene gi en bedre helhet, større kjøreglede og økt trafikksikkerhet, sier Andersson.

Powered by Labrador CMS