Bergsprengningsleder i AF Gruppen, John Ivar Fagermo sørget for å holde gammel tunneldrift-tradisjon i hevd, da han kastet en flaske i røysa, som symbol på vel utført jobb.

Gjennomslag i Søgnetunnelen

Gjennomslaget i den 4040 meter lange Søgnetunnelen på ny E39 ble gjort mandag 19. oktober om kvelden.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan hadde sammen med Lindesnes-ordfører Even Tronstad Sagebakken oppdraget med å trykke på utløserknappene. De satte av aller siste sprengladning i Søgnetunnelen som har to separate løp.

- Det er fantastisk å få lov til å være med på at endelig skjer det som en samlet landsdel har jobbet iherdig for gjennom flere tiår. Vi får en vei som knytter hele landsdelen sammen på en helt ny måte. Det vil bety mye for mange. Og vi får en trafikksikker vei. Dette er en stor dag, sier stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan.

Utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen gleder seg over aktivitet i hele E39-porteføljen til Nye Veier.

Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (i midten) fikk sammen med Lindesnes-ordfører Even Tronstad Sagebakken oppdraget med å trykke på knappene for gjennomslagssalven i Søgnetunnelen, som med sine 4040 meter og to løp blir Sørlandets lengste for biltrafikk. - Vi får en vei som knytter hele landsdelen sammen på en helt ny måte. Det vil bety mye for mange. Og vi får en trafikksikker vei. Dette er en stor dag, sier stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan.

- Denne strekningen, Kristiansand vest - Mandal øst på 19 km, er det første i produksjon på E39. Første skuffetak ble gjort 9. oktober 2018. Vi har hatt, og ser frem til videre godt samarbeid med kommuner i videre planprosess. For å få realisert dette svært viktige prosjektet for Sørlandet og landet for øvrig. AF Gruppen er totalentreprenør for oss. Vi berømmer dem for å holde produksjonen oppe og hjulene i gang under de spesielle omstendighetene med covid-19. AF Gruppen er som vanlig gode til å benytte seg av lokale og regionale entreprenører og tjenesteleverandører, og derigjennom bidrar til lokal verdiskapning, sier utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen.

Jubel på gjennomslagsrøysa, etter at det mandag 19. oktober 2020 om kvelden ble sprengt siste salve i 4040 meter lange Søgnetunnelen.
Powered by Labrador CMS