LANSERT: Hele 10 nye modeller roterende teleskoplastere har Bobcat lansert. Her modeller TR60.250 med 6 tonns lastekapasitet og 25 meters lastehøyde.

10 nye roterende Bobcat

LANSERING: Bobcat har lansert 10 nye modeller roterende teleskoplastere for det europeiske markedet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinene er utviklet i samarbeid med den italienske teleskoplasterprodusenten Magni, og alle maskinene kommer med Steg V-renseteknologi. På en digital lansering i desember, ble det også presentert fire modeller med lavere utslippskrav for andre markeder utenfor Europa, men de omtaler vi ikke her.

HYBRID: Maskinene kan leveres som hybride utgaver der man kobler til 400V bak på maskinen og kjører dem på strøm.

18-39 meter

De 10 «europeiske» modellene kommer med løftehøyde fra 18 til 39 meter, og med løftekapasitet fra 4 til 7 tonn. Til maskinene har Bobcat også et bredt redskapsprogram, nærmere bestemt 26 enheter. Redskaper og maskin snakker sammen via RFID-teknologi. Det betyr at når et redskap kobles på maskinen, så popper lasteprogrammet for det aktuelle redskapet opp på skjermen til føreren i hytta. Maskinen forstår innen sekunder etter påkoblingen hvor mye man kan løfte og i ulike vinkler, og man kan se på skjermen hvor mye man «tåler» før systemet stopper bevegelsen. Man kan også sette grenser for hvor langt ut til siden, eller høyden, man skal kunne svinge og løfte, og det kan settes grenser for hastigheten på bevegelsene.

Mer luft

Den trykkregulerte hytta har 100% filtrering av luften. I hytta er det tidligere «dashbordet» fjernet og erstattet med en touchskjerm (som også kan betjenes med et styrehjul på førerkonsollen). Dette gir bedre sikt, og i tillegg er det større glassflater enn tidligere. Det er AC og varme i hytta på alle modellene, bortsett fra den minste. På skjermen ser man også hvor mye trykk det er på hvert av støttebenene.

Videre har maskinen et lastkjennende system som bremser farten når bommen senkes mot overflaten, og det er demping av bommen. Hydraulikkslanger er lagt inni bommen og står dermed ikke i fare for å klemmes eller skades under jobbing.

Fakta: 10 nye Bobcat

De nye Bobcat roterende teleskoplasterne har benevnelsen TR og noen tall bak. På modellen TR60.250 betyr tallene følgende: 60 står for 6 tonns løftekapasitet, og 250 står for 25 meters løftehøyde.

Her er alle de nye modellene: TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 og TR60.390.

PS: 26-meteren er spesialutviklet for høy løftekapasitet, hele 7 tonn.

TILLEGGSVALG: Til radiostyringen kan man få en ekstra funksjon og skjerm der man kan betjene støttebein, kjøre og styre maskinen, samt utskyt, hev og senk av bom, fra kurven.

Ekstra opsjoner

Til den nye serien kommer det også noen funksjoner som kan bestilles utenom standardversjonen. Det ene er «twin power», altså en hybrid utgave der maskinen kan kobles til 400V og kjøres på strøm når den er plassert på anleggsplassen. Her overtas løftejobben av en 15 kW elektrisk motor, i kombinasjon med en hydraulikkpumpe med kapasitet på 90 l/min. Bobcat garanterer samme kapasitet, presisjon og hastighet som når den kjøres med diesel.

Den andre tilleggsfunksjonen er radiostyring med en ekstra skjerm som gjør at føreren kan stå i kurven og betjene støttebenene, kjøre og styre maskinen, rotere rundt og heise og senke kurven.

Eldorado

Roterende teleskoplastere er et sterkt voksende produkt i hele verden, og spesielt i Europa. I vår verdensdel har markedet økt med 23% de fem siste årene, og i 2019 ble det for første gang solgt over 3000 enheter i Europa. 85% av roterende teleskoplastere selges i regionen som heter EMEA (Europa og Midtøsten).

I Norge har Scanlift Maskin AS agenturet på Bobcat teleskoplastere.

Powered by Labrador CMS