Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Rototilt inngår et globalt samarbeid med Volvo CE

- Den nye plattformen er spennende og bringer det beste du kan få i dag på gravemaskin-markedet, sier Kurt Deleu, sjef for Volvo excavator product management EU/INT.

Publisert Sist oppdatert

Ved hjelp av en integrasjon mellom Volvos gravemaskiner og Rototilts tiltrotatorer, åpner Volvo CE opp og gjør det enklere for sluttkunden å velge en Rototilt tiltrotator.

- Dette er en global avtale, der vi via et utviklingssamarbeid ble partner med Volvo CE. Det er veldig positivt og fører til store fordeler både for våre Volvo-kjørende kunder, samt for Volvo Maskin AS, sier Hans-Ronald Hohlweg, sjef for Rototilts datterselskap i Norge.

Rototilt og Volvos Dig Assist

Nå kan gravemaskiner fra Volvos fabrikker leveres forberedt for tiltrotatorsystemer fra Rototilt. Det gir både entreprenøren og forhandleren mange fordeler. Den største fordelen for brukeren, er at Rototilts styresystem og sensorer nå kan kommunisere med Dig Assist, Volvos fabrikkinstallerte gravesystem, via en integrasjonsløsning.

- Den nye plattformen er spennende og bringer det beste du kan få i dag på gravemaskin-markedet. Noen løsninger, som Smart Connect, tillater forskjellige produsenter av tiltrotatorer til å bli problemløst integrert i våre maskiner og DigAssist. De er unike og bringer betydelig merverdi for kundene, sier Kurt Deleu, sjef for Volvo excavator product management EU/INT.

Introduksjon i markedene

- Entreprenørene stiller strenge krav og ønsker en god, enkel og fungerende integrasjon mot gravemaskinen for den tiltrotatoren de velger. Og hvis den i tillegg er integrert med resten av gravemaskinen, blir det en ekstra god løsning. Kort sagt – en løsning som oppfyller kundenes behov på en svært god måte, sier Hans-Ronald Hohlweg i Rototilt AS.

I tillegg til fordelene nevnt ovenfor, får brukeren også tilgang til Rototilts helautomatiske hurtigkoblingssystem QuickChange og den MGF-godkjente sikkerhetslåsen SecureLock.

Den tekniske løsningen ble utviklet i et fellesprosjekt med Rototilt og Volvos utviklingsavdeling i 2020, for så å introduseres trinnvis. Volvos gravemaskiner EC250 og EC300 er først ute og begynner å leveres med integrasjonen i starten av 2021.

Kommer i 2021

Produktsjef utstyr hos Volvo Maskin AS, Kenneth Kongerud, har følgende presisering angående når de første maskinene kan leveres i Norge med den nye integrasjonen:

- Volvos faceliftede gravemaskiner EC250 og EC300 er først ute. Volvo Maskin i Norge jobber i disse dager med noen tilpasninger til det norske markedet. Vi håper å kunne starte salget av denne løsningen til norske kunder i løpet av første halvår 2021. Vi er svært glade for at det i fremtiden vil bli muligheter for å kombinere Rototilt sine løsninger med vårt fabrikkmonterte styresystem.

Powered by Labrador CMS