Arkivbilde av Bjelland-maskiner og -ansatte i arbeid.

Bjelland AS tildelt veibygging av Rogaland fylkeskommune

Arbeidet skal være utført innen juni 2023.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bjelland AS vant konkurransen om å bygge 3,2 kilometer gang- og sykkelvei mellom Solbakk og Grønevoll i Strand kommune. Kontrakten har en verdi på snaue 60 millioner kroner.

- Vi er klare og gleder oss til å komme i gang med byggingen langs fylkesvei 523, sier byggeleder Erlend Claussen i Rogaland fylkeskommune.

- Målet med prosjektet, er å bygge et trafikksikkert tilbud for syklister og gående mellom Solbakk og Grønevoll. Når arbeidet er ferdig, ligger det godt til rette for syklister mellom Tau og Jørpeland. Dette kan også bidra til at flere reiser kollektivt fra pendlerparkeringen på Solbakk og gjennom Ryfast, sier Claussen.

Litt av det som skal bygges:

Solbakk ligger til venstre i bildet.
  • Tre og en halv meter bred og 3200 meter sykkel- og gangvei. Tre meter grøft skiller sykkel- og gangveien og fylkesvei 523
  • Fire busslommer og sju avkjørsler
  • Nytt kryss, og to fe-underganger blir forlenget

Entreprenøren skal i tillegg skifte ut ganske store mengder masser.

- Blant annet må vi utvide veien der det er en del høye fjellskjæringer. Fylkesveien blir da helt stengt i forbindelse med sprengningsarbeidene. Dette må vi komme tilbake til, for detaljene finner vi ut av i lag med entreprenøren, sier Erlend Claussen.

Gang- og sykkelveien mellom Solbakk og Grønevoll skal være ferdig bygget i juni 2023.

Powered by Labrador CMS