- Midi-segmentet er etterlengtede vektklasser for mange av våre kunder, sier Knut Gaarde, teknisk sjef hos forhandler Nasta. Han gir to tomler opp for de nye serie-7-maskinene fra Hitachi i dette segmentet. De ankommer Norge denne høsten.
- Midi-segmentet er etterlengtede vektklasser for mange av våre kunder, sier Knut Gaarde, teknisk sjef hos forhandler Nasta. Han gir to tomler opp for de nye serie-7-maskinene fra Hitachi i dette segmentet. De ankommer Norge denne høsten.

Denne høsten kommer Hitachi serie-7 midigravere til Norge

Knut Gaarde, teknisk sjef hos forhandler Nasta, gleder seg veldig til å tilby kundene maskinene som rett og slett er skapt for nordiske maskinførere.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hitachi serie-7 av beltegravere over 25 tonn (ZX250-7 t.o.m. ZX890-7) er tidligere lansert i Europa. Nå er det gravemaskiner i den såkalte midi-klassen (12-23 tonn) som står for tur.

I de nye 17- og 20-tonns beltegravemaskinene Hitachi ZX160-7 og ZX180-7 er det lagt ekstra vekt på komfort og på lavt drivstofforbruk.

- Hitachi har gjort alt de nordiske maskinførerne har bedt om

- Vi gleder oss til å introdusere Zaxis-7 gravemaskiner i midi-segmentet denne høsten, sier Knut Gaarde, teknisk sjef hos forhandler Nasta.

- Serie-7 maskinene fra 25 tonn og tyngre er blitt svært godt mottatt i markedet og det nye midi-segmentet er etterlengtede vektklasser for mange av våre kunder. Ved utviklingen av de nye serie-7 maskinene, har Hitachi virkelig lyttet til nordiske maskinførere og deres ønsker. De har rett og slett gjort absolutt alt vi har bedt om, smiler Gaarde fornøyd.

Drivstofføkonomi

Hitachi ZX160LC-7 beltegraver.
Hitachi ZX160LC-7 beltegraver.

Drivstofføkonomi er et stikkord. De nydesignede ZX160-7 og ZX180-7 gravemaskinene reduserer drivstofforbruket med opp mot 9 % sammenlignet med forrige modell. Nøkkelen er Hitachis HIOS V hydraulikksystem.

Ved å bruke den nye eco-måleren kan maskinføreren selv styre effekt og drivstofforbruk, og dermed redusere kostnadene. Måleren er godt synlig på den multifunksjonelle LCD-8"-skjermen i førerhytta.

Maskinutstyr kan byttes via det nye utstyrsstøttesystemet på monitoren. Dette skal også gi maskinføreren økt kontroll og fleksibilitet.

Hitachi ZX160LC-7

  • Gravedybde: 5980 mm
  • Maskinvekt: 17.700 – 19.000 kg
  • Motoreffekt: 101,3 kW / 138 hk
  • Rekkevidde: 8870 mm
  • Skuffestørrelse: 900 liter

Begge de nye modellene er tilgjengelig med mono eller todelt bom. Hitachi ZX180-7 er dessuten tilgjengelig med langt understell (LC) for optimal stabilitet, samt med smalt (LCN) for enkel transport. Redusert svingradius på ZX180-7-modellen gjør den også egnet for å arbeide på trange og smale plasser.

Sikkerheten er også forbedret med den reduserte svingradiusen på ZX180-7, hvor den øvre konstruksjon er 340 mm kortere enn den tidligere ZX190LC-6 modellen.

Førerhuset

Førerhuset på de nye maskinene er redesignet for å gi maskinførerne «det perfekte arbeidsmiljøet».

Dessuten kan Hitachi fronte med noen av de laveste støynivåene på markedet, men en reduksjon på hele 16 % fra tidligere serier.

Hitachi ZX180-7 beltegraver.
Hitachi ZX180-7 beltegraver.

Betjening av maskinen skjer gjennom den nye ergonomiske utformingen av konsollen og brytere. Funksjonene er praktisk plassert og maskinføreren kan raskt navigere gjennom menyen på LCD-skjermen med multifunksjons-bryteren.

- Høy oppløsning på antirefleks-skjermen gjør det også enklere å se for brukeren. Layouten på displayet har økt funksjonaliteten, med valg som aircondition, DAB+ radio og Bluetooth, står det i en Hitachi-pressemelding.

De nye Hitachi Zaxis-7 gravemaskinene opplyses å ha en overlegen sikt over arbeidsplassen. Utsikten fra førerhuset forbedres ytterligere gjennom et 270-graders fugleperspektiv med det nye Aerial Angle kamerasystemet.

Hitachi ZX180-7

  • Gravedybde: 6570 mm
  • Maskinvekt: 18.900 – 20.500 kg
  • Motoreffekt: 101,3 kW/ 138hk
  • Rekkevidde: 9430 mm
  • Skuffestørrelse: 1000 liter

Maskinovervåking

For at maskineiere skal ha full kontroll over maskinparken og effektiviteten, tilbyr Hitachi en rekke tjenester i form av dataoverføring og digitale verktøy. Gjennom Owner´s Site og Consite systemene fra Hitachi, sendes dataene fra maskinen via GPRS eller satellitt daglig til det omfattende og detaljerte Global e-service systemet.

Consite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post til maskineiere, mens Consite Pocket appen viser sanntidsvarsler dersom noen problemer med maskinen skulle oppstå.

To oljesensorer overfører data til Global-e service systemet, slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten og varsle både maskineier og forhandler (Nasta).

Powered by Labrador CMS