Engcon og Takeuchi utvider samarbeidet

Produserer gravemaskiner klargjort for tiltrotator.

Publisert

Den japanske gravemaskinprodusenten Takeuchi, av gravemaskiner opp til 14 tonn, forbedrer nå ledetidene hos sine forhandlere ved å introdusere et Engcon Ready-alternativ for gravemaskinen TB295W. Dette er startskuddet for et utvidet samarbeid mellom Takeuchi og Engcon – der målet er å tilby fabrikkmonterte og integrerte løsninger.

Det å redusere tiden hos forhandleren og gi kunden tilgang til maskinen så raskt som mulig, blir stadig viktigere, der hver dag har en pris.

Det utviklede Engcon Ready-alternativet for TB295W er resultatet av et samarbeid mellom Engcon og Takeuchi for å muliggjøre plug and play-installasjoner, noe som reduserer installasjonstidene for Engcon-produkter. Dette er igjen en stor fordel for kundene.

Den første maskinen med Engcon Ready-alternativ

Innføringen av fabrikkalternativet Engcon Ready er første trinn i et utvidet samarbeid med Takeuchi, der målet er å tilby fabrikkmonterte og integrerte løsninger.

- TB295W er den første maskinen som har Engcon Ready som fabrikkalternativ. Et godt valg da vi ser at den ofte utstyres med en Engcon tiltrotator på mange markeder, sier Fredrik Eklind, produkteier i Engcon Control Systems.

Eklind forklarer at fabrikkmonteringen av Engcons proporsjonale styresystem, ergonomiske styrespaker og låsesystem for sikre redskapsbytter, reduserer tiden det tar å gjøre maskinen klar hos forhandleren.

- Det eneste som mangler for at konfigurasjonen skal være komplett når maskinen kommer til forhandlerens verksted, er Engcons maskinfeste og tiltrotator, sier Fredrik Eklind.

En fullt integrert løsning med flere fordeler

I tillegg til fordelene med raskere ledetider, gir en fabrikkmontert løsning kunden ekstra fordeler. Sammenlignet med den tradisjonelle løsningen – der forhandleren installerer – er det fabrikklare Engcon Ready-alternativet en fullt integrert løsning der Engcon-styresystemets komponenter er integrert som en del av maskinen.

Engcon Ready-alternativet for TB295W innebærer at maskinen leveres med Takeuchi-merkede Engcon-styrespaker, maskintilpasset kabelgjennomføring og en hydraulisk låseløsning som er tilpasset for Engcons helautomatiske maskinfester som kobler redskaper, hydraulikk og elektronikk uten at føreren trenger å forlate førerhuset. Alt er dessuten spesialutviklet i samarbeid med Takeuchi, montert på Takeuchi Nagano-fabrikken i Japan og inngår i samme fabrikkgaranti som resten av maskinen.

Produksjonen av TB295W med Engcon Ready-alternativet startet i august 2021, og de første enhetene er straks klare for «levering i utvalgte markeder i Europa». Deretter vil de bli lansert globalt.

- Samarbeidet med Takeuchi gir fordeler til alle involverte og gjør det mulig for kundene å oppleve harmonien som skapes av Takeuchi TB295W og sortimentet av kompatible Engcon-produkter, styresystemer, tiltrotatorer og automatiske maskinfester, sier Fredrik Eklind.

Powered by Labrador CMS