Dette er bare en del av det som ble gjenfunnet som tilhørte Marthinsen & Duvholdt.

Fant igjen utstyr for 400.000,-

Tyvene trodde de hadde utført et vellykket brekk i utstyrscontaineren til entreprenøren. Men det var én ting de ikke hadde tenkt på.

Publisert
Anleggsleder Espen Skinnarland ventet på adressen til Politiet ankom og de gjorde store øyne da de gikk inn på eiendommen.

I forrige uke ble det oppdaget innbrudd i en av entreprenørselskapet Marthinsen og Duvholts containere i Larvik. Dyrebart verktøy og annet utstyr var stjålet, melder Østlands-Posten.

Anleggsleder Espen Skinnarland hadde ferie og var ute på sjøen da han fikk vite om innbruddet. Hans første tanke var at de bare kunne glemme å finne igjen tyvgodset.

– Mandag morgen fikk jeg signal fra sporingsenheten i en vibroplate. Dermed satte jeg meg sporenstreks i bilen og kjørte mot lokasjonen jeg fikk opp. Samtidig kontaktet jeg politiet som møtte meg på plassen, forteller han til AT.no.

Det ble fullt lass på hengeren og i de to bilene vi hadde med fortalte Skinnarland.

- Da politiet ankom gikk de inn på eiendommen og Skinnarland forteller at det var helt utrolig hvor mye utstyr og annet tyvegods som befant seg på eiendommen. Han kunne se utstyr fra minst seks store kjente entreprenørfirmaer. i tillegg bugnet det av håndverktøy som ikke var merket. Han forteller at de som holdt til på stedet ikke var norske, men at de tydeligvis hadde holdt på en stund. De fant nemlig utstyr som stammet fra et annet tyveri i november 2021.

Fullt opp

Synet som møtte Skinnarland var av de sjeldne.

– Jeg har ikke sett så mye verktøy i hele mitt liv. Det var helt sykt mye, forteller han til Østlands-Posten.

I boligen fant politiet verktøy fra både Marthinsen og Duvholt og flere andre entreprenørfirmaer i nærområdet. Også utstyr fra et tyveri begått i november i fjor ble funnet, verktøy de ansatte trodde var borte for godt.

Skinnarland anslår at utstyret som ble stjålet hadde en verdi på rundt 400.000 kroner til sammen.

Abax

Vibroplatene til Marthinsen & Duvholt som plutselig gav signal til sporingsenheten mandag morgen.

Noe av utstyret som ble stjålet var utstyrt med Abax sin verktøysporings enheter. Disse fungerer ved at de sender ut et signal som kan plukkes opp av mobiltelefoner, eller annet GPS-sporingsutstyr blant annet fra Abax sin kjøreboktjeneste. I dette tilfellet er signalene fra en av verktøysporingsenhetene trolig fanget opp via et passerende kjøretøy. Når utstyr blir tapt kan man nemlig aktivere en funksjon som sender en beskjed på SMS til telefonen umiddelbart dersom ett signal fra det tapte utstyret fanges opp.

Martinsen & Duvholt har benyttet både kjørebok og verktøysporingsutstyret fra Abax i lang tid.

- Det er en investering å gå til anskaffelse av slikt utstyr, men her ser vi jo at det gir resultater og vi får tilbake stjålet utstyr. Forhåpentligvis kan det også virke preventivt også, forteller adm. dir. Hans Kjetil Traen i Marthinsen & Duvholt til AT.no.

Powered by Labrador CMS