LITEN OG TØFF: G-serien til Valtra er fornyet og den første som kommer i 5. generasjon. Her er traktoren i gang med snørydding med redskap både foran og bak.
LITEN OG TØFF: G-serien til Valtra er fornyet og den første som kommer i 5. generasjon. Her er traktoren i gang med snørydding med redskap både foran og bak.

Ny modellserie fra Valtra

5. GENERASJON: Nylig laserte Valtra en ny G-serie, og denne blir første serie i Valtras 5. generasjon traktorer.

Publisert

G-serien blir også den første traktoren i 100–145 hk serien som tilbyr SmartTouch-betjening. Denne teknologien er nå tilgjengelig på alle Valtra-traktorer i effektområdet 100–400 hk.

Hytta på G-serien har 5,7 m2 glass, inkludert 0,35 m2 i panoramataket. Hytta har ekstra fjæring, og klimaanlegg med lavtmontert varmeapparat. USB ladekontakter med ekstra strømpakke og oppvarmede speil er andre detaljer som finnes.

Frontlaster-tilpasset

G-serien er designet for å være ideell til frontlasteroppgaver. I dette ligger god sikt, god vektfordeling, frontlaster som er integrert med traktorkroppen, en hydraulikkassistent som automatisk øker motorturtallet, og Live 3-funksjonen som gjør det mulig å bruke opptil tre forskjellige frontlasterfunksjoner samtidig. I tillegg til oppgaver ute i felten og på gården, er G-serien også egnet i skogbruket. Om traktoren skal benyttes i skogen, kan den leveres med smale skjermer, ståltank, polykarbonatglass, skogsdekk, svingbart sete og førerhusbeskyttelse. Ekstra lyspakke gir fire arbeidslys foran og seks bak. Sistnevnte slås automatisk på når man rygger.

Masse detaljer

Videre har G-serien 24 + 24R transmisjon, med fire serier og seks hurtiggir. Skifting fra B- til C-serien, og mellom C- og D-serien, er automatisert. Parkeringsbremsen er integrert med vendegirspaken, og føreren kan programmere transmisjonsinnstillinger. Bakke-hold-funksjonen holder traktoren stille i bratte bakker uten å måtte bruke bremsene. HiTech-modellene har hydraulikksystem med åpent senter som gir 100 l/min, mens Active-og Versu-modeller har lastfølende hydraulikk som gir 110 l/min. Opptil fire eksterne hydraulikkventiler er tilgjengelige både foran og bak. Versu-modeller kan leveres med opptil fem eksterne hydraulikkventiler bak og opptil fire ventiler foran.

Traktorene er utstyrt med 4-sylindrede, 4,4-liters AGCO Power-motorer (Steg V). En elektronisk wastegate-ventil og Bosch common rail-innsprøytning med 1600 bar, gir rask respons og rikelig med dreiemoment over et bredt turtallsområde.

Powered by Labrador CMS