GROVBYGGET: Utstyret fra IFE er kjent for å være grovbygget og stort, noe dette siktet viser i all sin tydelighet.

Ny, norsk IFE-forhandler flytter inn hos Markir

NYTT SELSKAP: Etter 10 år med svensk forhandler i Norge, har nyetablerte IFE Systems AS nå overtatt som forhandler for de velkjente IFE-produktene i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nye forhandleren, IFE Systems AS, ble etablert 1. januar med norske Markir AS og svenske IFE System AB som eiere. Daglig leder Peder Kvamme har fra tidligere nesten 15 års erfaring med salg av maskiner fra den østerrikske produsenten, og selskapet vil dele lokaler og personell med Markir AS i Kristiansand.

Veteranen IFE i Norge

Østerrikske IFE Aufbereitungstechnik GmbH har i over 70 år levert vibrasjonssikter og matere, samt magnetutstyr til gruve- og tungindustri, smelteverk, pukkverk og gjenvinning i Norge. Med unntak av de siste 10 årene med svensk forhandler, har norske forhandlere stått for dette.

Ett grovt anslag tilsier at det finnes rundt 2000-3000 maskiner her i landet, hvorav ett mindre antall med Svedala eller Mogensen farger og logo, da IFE lisensproduserte for disse på 80- og 90-tallet.

De fleste av disse maskinene befinner seg hos større konsern, blant annet hos LKAB, Store Norske, Elkem, Norsk Stein, Norstone, Franzefoss, Norsk Gjenvinning, NCC og Feiring Bruk.

Grovbygd utstyr

- IFE har i alle år vært en markedsledende og løsningsorientert produsent av grove og tungbygde vibrasjonsmatere og sikter på verdensbasis. Det er med letthet jeg vil påstå at IFE leverer verdens beste sikter og matere, sier Kvamme. Maskiner fra IFE utpeker seg ved å være eksepsjonelt grovbygde. Historisk sett har gruve- og knuseverksindustri vært hovednedslagsfelt, men gjennom de siste tiår har også gjenvinning hatt økt fokus.

Maskinleverandør

- Vår strategi er å være en ren maskinleverandør, og vi har overhodet ikke til hensikt å levere komplette anlegg. Våre kunder kan like gjerne være «konkurrenter» som sluttbruker. Vi føler selv at vi har mye å tilføre av både kvalitet og kompetanse og ikke minst erfaring. Vi sikter mot kunder som skal bytte ut eksisterende maskiner og/eller investere i nye maskiner som en del av en linje, sier Kvamme og føyer til at

IFE System AS er i full gang med levering av reservedeler og maskiner, og også arbeider med en rekke nye prosjekter.

Powered by Labrador CMS