Berinor ANS (arbeidsfellesskap mellom selskapene Besix og Rizzani de Eccher) skulle bygge E6 Moelv - Roterud i Innlandet. En strekning på ca. 11 km som inkluderer firefeltsbru over Mjøsa.

Nye Veier avslutter kontrakten med entreprenør på milliardprosjekt

- Totalentreprenøren har gjennom den integrerte samhandlingsfasen ikke har klart å sannsynliggjøre at prosjektet kan leveres innenfor budsjettprisen, opplyser Nye Veier i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nye Veier avbestiller kontrakten med totalentreprenøren Berinor for prosjektutvikling, regulering og bygging av ny E6 Moelv - Roterud i Innlandet. Årsaken er «negativ kostnadsutvikling i prosjektet».

Kontrakten med Berinor ANS (arbeidsfellesskap mellom selskapene Besix og Rizzani de Eccher) ble signert 7. september 2020.

- I styremøte 29. juni besluttet Nye Veier å avbestille totalentreprisekontrakten fordi totalentreprenøren gjennom den integrerte samhandlingsfasen ikke har klart å sannsynliggjøre at prosjektet kan leveres innenfor budsjettprisen. Nye Veier har et stort ansvar med å forvalte samfunnets felles midler på best mulig måte. Når totalentreprenøren ikke kan prosjektere og utvikle prosjektet innenfor avtalt budsjettpris, er både anskaffelsesregelverket og Nye Veiers gjennomføringsmodell tydelig på at avbestilling er eneste alternativ, sier Bjørn Børseth, direktør for kontrakt og marked i Nye Veier.

- I strid med anskaffelsesregelverket

En eventuell videreføring av kontrakten vil være i strid med anskaffelsesregelverket og utgjøre en vesentlig endring av kontraktens forutsetninger, ifølge Nye Veier.

- Nye Veier har gjennom prosjektets levetid opparbeidet betydelig kunnskap om strekningen, både angående grunnforhold i Mjøsa og forutsetninger for veiparsellen. Denne kunnskapen tar vi med oss videre når vi nå skal legge strategien for hvordan utbyggingen av E6 Moelv – Roterud kan realiseres på best mulig måte. At Nye Veier skal planlegge, regulere og bygge rv. 4 mellom Mjøsbrua og Gjøvik kan også påvirke prosjektet, sier Børseth.

Kan bli delt opp i flere kontrakter

E6 Moelv – Roterud inngår i Nye Veiers utbygging av 43 kilometer med firefelts motorvei fra Moelv til Øyer. Delstrekningen E6 Moelv – Roterud er ca. 11 kilometer og består av ny firefeltsbru over Mjøsa og litt over ni kilometer med vei i dagen.

Nye Veier arbeider for fortsatt god fremdrift i prosjektet. Tiltak som kan opprettholde fremdriften i reguleringsplanarbeidet prioriteres høyt.

Prosjektet kan bli delt opp i flere kontrakter. Nye Veier presenterer revidert prosjektstrategi for E6 Moelv – Roterud i løpet av høsten 2021.

Powered by Labrador CMS