Nytt verksted på Tiller.
Nytt verksted på Tiller.

Pon har flyttet

Hadde behov for mer plass.

Publisert Sist oppdatert

9. januar flyttet Pon-avdelingen i Trondheim fra Tunga til Tiller. Et stort behov for mer plass og mer moderne fasiliteter i tillegg til lokale utviklingsplaner på Tunga gjorde at beslutningen om å finne nye lokaler måtte gjøres.

Tiller er et område i bydelen Heimdal i Trondheim kommune, et knutepunkt for mye næringsvirksomhet og i og med en så viktig innfartsåre til Trondheim som E6 er, var Tiller et naturlig valg for de nye lokalene for Pon-distriktet Midt-Norge. Trondheimsavdelingen på Tunga ble åpnet midt på 60-tallet - så da var det kanskje på høy tid å flytte på seg?

- Vi blir mer tilgjengelige nå

Det ble ikke helt enkelt å finne et nytt sted å serve kundene fra: Flere steder ble vurdert, men stadig hindringer eller mangler gjorde at man måtte se videre og årene gikk.

Avdelingsleder Kenneth Brattseth.
Avdelingsleder Kenneth Brattseth.

Endelig falt avgjørelsen på å bygge helt nytt på Torgårdstrøa på Tiller. Ansvaret falt på en relativt fersk avdelingsleder, Kenneth Bratseth.

- Det har vært et par hektiske år med planlegging av det nye bygget og gjennomføring av flytteprosessen. Heldigvis har jeg hatt god hjelp av Lars Fyhn Stene fra Pon Rental, sier Kenneth fra det nye kontoret på Tiller.

- At vi havnet her på Tiller vil gjøre oss mer tilgjengelig for våre kunder og med større lokaler og uteareal har vi fått bedre plass til maskiner i utleie- og bruktflåten i tillegg til de som skal klargjøres for kunder.

Mange i samme bygg

Sammen med Pon Equipment og Pon Rental, vil Pon Energy Rental (tidligere Energyst) og Sitech ha kontorer i samme bygg.

- Det er trivelig med kompetanse på flere områder i bygget. Det kan by på noen gode samtaler i kantina. sier Bratseth.

Bygget har en grunnflate på 3500 m² med 4400 m² i bruksareal. Tomta er på 16 mål. I alt rommer bygget 21 kontorer, verksted med fire løp i tillegg til komponentverksted.

Bygget inneholder også fasiliteter som vaskehall, lakkhall, delelager, sveiseverksted, slangeverksted, vaskehall, brukt avdeling og utstyrshub. Totalt, inkludert Pon Rental, Sitech og Pon Energy Rental og utemekanikere som er innom, jobber 59 ved Trondheimsavdelingen.

- Det var på høy tid å flytte fra lokalene på Tunga. Arealene på Tiller gir oss større muligheter til å utføre jobber vi tidligere har måttet overlate til andre avdelinger. Å ha mer kompetanse under samme tak ser jeg på som en stor fordel. Sier administrerende direktør Ole-Petter Holene.

Powered by Labrador CMS