Bertelsen & Garpestad har signert kontrakt på bygging av ny E39 Betna-Hestnes i Trøndelag. Veibyggingen starter på nyåret

Signerte kontrakt for E39 Betna - Hestnes

Statens vegvesen signerte tirsdag kontrakt med Bertelsen & Garpestad AS om å bygge 12,8 km ny E39 mellom Betna og Hestnes i Heim kommune.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og daglig leder Øyvind Langemyr fra Bertelsen & Garpestad signerte kontrakten digitalt med Bank Id og kodebrikke. Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktssum på 774 millioner kroner.

- Gratulerer med jobben! Vi er glade for at Betna-Hestnes nå endelig er kommet til byggefasen, sier prosjektdirektør Ove Nesje i Statens vegvesen.

Bertelsen & Garpestad AS har med seg Veidekke Entreprenør AS som underentreprenør på konstruksjon og Sweco Norge AS som ansvarlig prosjekterende.

Stor kontrakt for Bertelsen & Garpestad

Med denne signeringen sikret Bertelsen & Garpestad seg kontrakt nummer to i prosjektet E39 Betna-Stormyra. Fra før har de den pågående kontrakten på strekningen E39 Leirvika – Renndalen.

- Vi gleder oss til å komme i gang, og dette er den største kontrakten vi har hatt som totalentreprenør, sier daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad.

Nå starter byggeplanleggingen

- Nå skal vi ha en samhandlingsprosess der målet er at alle involverte parter skal bli bedre kjent med hverandre, og med innholdet i kontrakten. Samtidig pågår byggeplanleggingen i regi av totalentreprenøren. Tilrigging og forberedende arbeider vil komme i gang rett etter årsskiftet, og selve veiarbeidet vil også komme i gang ut på nyåret, sier prosjektleder i Statens vegvesen Odd Helge Innerdal.

Veien skal stå ferdig høsten 2024.

Om prosjektet

E39 Betna-Hestnes omfatter prosjektering og bygging av 12,8 km ny 2-feltsvei mellom Betna og Hestnes i Heim kommune (Trøndelag).

Veien vil få en strekning på ca. 9 km med fartsgrense 90 km/t. I tillegg til veibyggingen består anlegget av 12 konstruksjoner med lengde fra 11 til 136 meter. Arbeidet skal utføres som totalentreprise der prosjekteringen inngår i leveransen. Strekningen er en del av E39 Betna-Stormyra.

Powered by Labrador CMS