NY SELGER: Hanna Nesse er ny selger i Klepp Mek, og sto på stand sammen med daglig leder Magne Oma.
NY SELGER: Hanna Nesse er ny selger i Klepp Mek, og sto på stand sammen med daglig leder Magne Oma.

Sjokkhopp i stålprisene for Klepp Mek

KLEPP MEK: 1. april kom det en alt annet enn god nyhet for Klepp Mek.

Publisert

Når man lever av å produsere skuffer, så er selvsagt innkjøpsprisen for stål interessant.

- 1. april ble prisen økt med fem kroner kiloen, uten varsel. Det var antydninger at prisen kunne økes litt, men at den skulle gå opp fem kroner kom «bang» på, sier daglig leder Magne Oma.

Står i det

Prishoppet kom på toppen av jevnlige økninger fra før. Han forteller videre at de klarte å justere noen avtaler, mens andre må de bare akseptere at det blir så som så med fortjeneste på.

- Det er viktig å huske på at vi skal ha kundene lenge, og derfor valgte vi å bare stå i det. Men det koker i anleggsbransjen nå, og kapasiteten kunne vi brukt annerledes, forklarer han videre om effektene av å produsere skuffer med lav fortjeneste kontra med normal fortjeneste.

Han sier videre at selskapet har god ordrereserve nå, ca. et halvt års produksjon. Mens produksjonen tidligere var ca. 2000 enheter i året, er den nå ca. 1500. Det er på grunn av at det stadig bestilles større skuffer som tar litt lenger tid å produsere og som veier mer.

Ny selger

På MEFA i Stavanger var Oma på plass med en ny selger, Hanna Nesse. Hun er fra Klepp, og selv om hun ikke kommer fra anleggsbransjen (kommer fra lager, logistikk og dagligvare), så kjenner hun godt til bedriften.

- Jeg har vokst opp i området, og da vi var små lekte vi rundt tomten til Klepp Mek. Nå har jeg byttet bransje, og jeg er glad for å jobbe i en bransje som bygger landet, sier hun.

Powered by Labrador CMS