Fra høyre: Lars Norekvål (daglig leder Ølen Betong), Jan Eivind Folkedal (prosjektsjef for vann-, frost- og tunnelrehabilitering hos Implenia Norge), og Geir Arild Søndenå (divisjonsleder element hos Ølen Betong).
Fra høyre: Lars Norekvål (daglig leder Ølen Betong), Jan Eivind Folkedal (prosjektsjef for vann-, frost- og tunnelrehabilitering hos Implenia Norge), og Geir Arild Søndenå (divisjonsleder element hos Ølen Betong).

Skal levere ca. 19.800 betong-elementer til Implenia Norge

Ølen Betong har sikret seg kontrakt med Implenia Norge AS på leveranse av betongelementer til samferdselsprosjektet E39 Rogfast på parsellen E03 Boknafjordtunnelen sør.

Publisert Sist oppdatert

Elementene skal produseres ved Ølen Betongs spesialfabrikker for samferdselselement i Sveio og Sandeid. Leveransen på ca. 340.000 m² betongelement, som tilsvarer ca. 19.800 elementer.

– Kontrakten sikrer oss god aktivitet i flere år fremover og vi gleder oss til å komme i gang med produksjon i januar 2024, samt å utvide med flere ansatte. Det er viktig å nevne at vår avtale vil gi betydelige ringvirkninger både lokalt og nasjonalt ved diverse innkjøp av råvarer, formutstyr og andre tjenester. Lokale leveranser av varer og tjenester er viktig og ikke minst hyggelig, sier divisjonsleder Geir Arild Søndenå hos Ølen Betong.

Sju års jobb

– Ølen Betong har vært en god samarbeidspartner for Implenia på flere store prosjekter vi har utført, og de er den klart største produsenten av tunnelelementer som har kapasiteten til å levere til et prosjekt av denne størrelsen. E03 er et stort og komplekst infrastrukturprosjekt som Implenia kommer til å drive i sju år, så da er det viktig å ha med seg profesjonelle og seriøse leverandører som Ølen Betong, sier prosjektsjef for vann-, frost- og tunnelrehabilitering for Implenia Norge, Jan Eivind Folkedal.

– Implenia har lang og positiv erfaring med Ølen Betong, og de er en leverandør som aktivt jobber for å finne miljøvennlige og innovative løsninger som passer oss i Implenia utmerket. For E03 er de en spesielt godt egnet leverandør da de er sentralt plassert og vil forenkle den betydelige logistikken i prosjektet, i tillegg til at deres erfaring innen produksjon av vegg- og takbetongelementer betyr at de vil være en viktig ressurs for Implenia, sier Implenias prosjektleder på E03, Ulf Theander.

Fabrikk med kai

Ølen Betong har over mange år spesialisert seg på leveranse av betongelementer til vann-, brann- og frostsikring av samferdselstunneler.

I Mølstrevåg i Sveio har bedriften Skandinavias største spesialiserte fabrikk for produksjon til dette segmentet. 

Anlegget ligger ved en dypvannskai, som muliggjør å være konkurransedyktig i hele landet. Per i dag har man produsert og levert ca. 3 millioner kvadratmeter med betongelementer til vei- og jernbanetunneler.

Powered by Labrador CMS