Erik og Lars Sørby under tildelingen i Riga 15. juni.
Erik og Lars Sørby under tildelingen i Riga 15. juni.

Sørby best i Europa

Leder an i utleiebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Lars og Erik Sørby, er kåret til «Rental person of the year» av den europeiske utleieorganisasjonen European Rental Association (ERA) og International Rental News (IRN).

Tildelingen av prisen skjedde på ERA Convention i Riga, Latvia, 15. juni.

Dette skriver juryen i begrunnelsen for tildelingen:

«Våre to vinnere opprettet sin egen utleievirksomhet i 2005 (Sørby Utleie) – et selskap som nå blomstrer i Norge med 50 ansatte. De kan ha kvalifisert seg til årets person alene for det de har oppnådd med dette selskapet, inkludert åpningen av et bærekraftig leiedepot med solcellepaneler, vanngjenvinning og flotte fasiliteter for ansatte og kunder.

Men i fjor tok de store steg med et nytt selskap, DigiQuip, som de opprettet i 2019. DigiQuip er en e-lærings- og dokumentasjonsplattform for OEM-er, forhandlere, utleiefirmaer, maskinoperatører og entreprenører. Plattformen gir enkel tilgang til opplæringsmateriell og maskindokumentasjon, slik at bedrifter kan spore opplæringsaktiviteter og enkeltpersoner for å vedlikeholde sine egne opplæringsarkiver.

Virksomheten sysselsetter nå sju personer på heltid i Norge samt et programvareutviklingsteam i Serbia.

De to mottakerne har, i tillegg til å utvikle en vellykket utleievirksomhet og ny teknologivirksomhet, også bidratt til utviklingen av utleiebransjen i Norge.»

- Jeg er overrasket over at vi i det hele tatt var nominert. Og at vi skulle vinne, det var utrolig. Dette er jo i en stor sammenheng, sier en ydmyk Lars Sørby etter tildelingen.

Sørbys hovedlager og administrasjon befinner seg på Holtskogen industriområde i Hobøl, de har underavdelinger i Vestby, Sarpsborg og Halden.

Anlegget i Hobøl ble innviet i 2020.

Powered by Labrador CMS