Steelwrist og Volvo CE utvider samarbeidet

Volvo CE har nå utvidet tilbudet med Steelwrist SQ automatisk hk-feste-tilkoblingssystem direkte fra fabrikk for både beltegravere og hjulgravere mellom 13 og 35 tonn.

Publisert

Dette inkluderer også redskapsadaptere i matchende størrelser.

Med de helautomatiske SQ-hurtigkoblingene, kan maskinførere effektivt bytte mellom tiltrotator, hydrauliske redskaper og mekaniske redskaper fra førerhytten.

- Takket være det fantastiske samarbeidet med Steelwrist gjennom mange år, har vi kunnet følge den siste teknologiutviklingen på gravemaskin redskaper. Nøkkelen til denne suksess-historien, var at fabrikk-forberedelsene og -installasjonen, ble gjort på bakgrunn av tilbakemeldinger fra våre fornøyde kunder. På grunnlag av forpliktelsene fra begge parter, tilbyr Volvo CE en konsistent installasjon av Steelwrist symmetriske hk-fester (nå også med SQ-varianten) og tiltrotatorer fra X04 til X32 til gravemaskinene, sier Christian Berling, produktsjef for gravemaskin-redskaper hos Volvo CE.

Fabrikkmontering og ettermontering

Oppgraderte EC250E og EC300E inkluderer også Smart Connect-plattformen som gir en sømløs integrasjon til Volvo Dig Assist-systemet med den Steelwrist-fabrikkmonterte tiltrotatoren.

Dette inkluderer de forbedrede sikkerhetsløsningene og en hk-bryter for hk-festets låsefunksjon, 100 prosent klart fra fabrikk og CE-merket direkte fra Volvos fabrikker.

Smart Connect-plattformen har vært et prosjekt der Steelwrists søsterselskap SVAB Hydraulik har vært med å utvikle fra starten av. Redskapsgjenkjenning for redskapsstyring kan leveres både som en fabrikkmontert løsning og som ettermontering.

- Ett skritt nærmere åpent grensesnitt og global standard

Med Smart Connect-plattformen, kan Steelwrist tiltrotatorer bli montert hos maskinforhandleren med en «plug and play»-installasjon. Dette betyr at Volvo kan redusere leveringstid og optimalisere funksjonaliteten til nærmest den samme som en fabrikk installasjon, selv om sluttkunden kjøper en lagermaskin uten dette fabrikkmonterte systemet.

- Innad i Steelwrist har vi lenge jobbet hardt for å promotere en global standard og endelig begynner resultatet av dette og vise seg. Først av alt, med Volvo sin lansering av Steelwrist SQ fra fabrikk og Caterpillars lansering av deres HCS-kobling, det er stort når to markedsledende leverandører nesten samtidig lanserer produkter som er kompatible med Open-S standarden. Punkt to er Volvo CE-lanseringen av Smart Connect-plattformen. Dette kan være et viktig steg nærmere mot et åpent grensesnitt for redskaper for gravemaskiner likt som Isobus for jordbrukssektoren. Dette vil åpne for økt klokskap og global tilkobling for gravemaskinredskaper som aldri før, sier Stefan Stockhaus, Steelwrist CEO.

Powered by Labrador CMS