MEFs adm. direktør, Julie Brodtkorb, etterlyser flere anleggsprosjekter for små og mellomstore entreprenører, i forbindelse med fremleggelse av nasjonal transportplan. Bilde fra Arendalsuka i 2019.

- Våre folk trenger sårt flere jobber å regne på!

Adm. direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) etterlyser flere små og mellomstore anleggsprosjekter innen samferdsel.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Pilene peker ned i anleggsbransjen. MEFs medlemsbedrifter melder om lavere forventninger til sysselsetting og lønnsomhet.

- Våre folk trenger sårt flere jobber å regne på! Markedssituasjonen for anleggsbransjen er svært utfordrende for mange over hele landet. Vi etterlyser flere små og mellomstore veiprosjekter. Det mangler ikke på flaskehalser å utbedre eller veier å sikre. Jeg setter min lit til at Bård Hoksrud (Frp) og andre prioriterer dette i forhandlingene med regjeringen. Vi er likevel svært tilfreds med at regjeringen følger opp fylkesveienes vedlikeholdsetterslep spesielt og stiller opp med en tilskuddspott, sier adm. direktør Julie Brodtkorb i MEF etter fremlegging av NTP 2022-2033 i dag.

Hun poengterer, at selv om samferdselsutbygging er ikke noe arbeidsmarkedstiltak, trenger anleggsbransjen nå at flere av de «lønnsomme og gryteklare» prosjektene realiseres. Slik at entreprenørene kan holde flere arbeidsfolk i jobb fremover.

MEF organiserer 2300 entreprenører over hele landet med 40.000 arbeidsfolk som jobber i medlemsbedriftene. For første gang siden MEF begynte å måle entreprenørenes forventninger til sysselsetting, omsetning og lønnsomhet, peker pilene nå ned.

Powered by Labrador CMS