MULTIFUNKSJON: Maskinen Flexigo her med feieutstyr gjør vårrent, men kan også utstyres med snøplog og vinterutstyr.

Vårmaskiner fra Aebi Schmidt

BIRI: - Både Flexigo 150, den minste all-rounderen i Schmidts feiemaskinserie og Aebis TT 281 som vi populært kaller «Alpetraktoren», er maskiner vi venter et oppsving for i Norge etter suksess i Sverige, sier daglig leder Vidar Kristensen i Aebi Schmidt Norge AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kristensen styrer virksomheten i Norge fra hovedkontoret i Biri tett ved E6. Anlegget har god parkeringsplass og kontor og verksted/lager er skilt i to bygg. I tillegg er det avdeling i Sundebru i Tellefsdals gamle fabrikk.

Sommer- og vinterbruk

Som navnet Flexigo 150 antyder er denne maskinen bygd for høy fleksibilitet i bruk, og den kan kombineres med forskjellig ekstrautstyr for både sommer og vinterdrift. Et stort førerhus gir utmerket oversikt, 4-hjulsdriften gir høy trekkraft og et integrert «quick-change» system muliggjør raske utstyrsskifter.

Flexigo 150 er rammestyrt, har høy nyttelast, en totalvekt på 3,5 tonn og den kan derfor kjøres med førerkort T eller B. Maskinen er bygd med lavt tyngdepunkt, har kompakte dimensjoner og høy motoreffekt på 75 hk (55 kW). Den betegnes som enkel å styre selv under vanskelige forhold og i trange områder. Utstyrsvalget omfatter snøplog, V-plog, feiemaskin, snøfres, monterbar sprøyte og spreder med belte/skruemating – også dobbel. Beholden har en tømmehøyde på 160 mm.

BIRI: Daglig leder Vidar Kristensen styrer virksomheten fra hovedkontoret på Biri.

«Alpetraktoren»

Aebis Terratrac har fått sitt spesielle norske kallenavn etter at den har vist seg å fungere som solid snøryddingsmaskin i alpinanlegg og som klippemaskin i de samme bakkeskråningene om sommeren. Maskinen er bygd for helårsbruk, har raskt redskapsskifte og passer for drift i alle terreng. – Nettopp det har gjort den populær i svenske alpinanlegg så vel som i sommerklippingsjobber. Dette er en maskin også for veietaten i kantklipping, for entreprenører og i landbruket, mener Kristensen.

Fusjon og vekst

Da Aebi Schmidt Group så dagens lys etter fusjon i 2007 var det duket for en storprodusent av utstyr for både sommer- og vintervedlikehold. Senere er programmet utvidet ytterligere med nye oppkjøp, og på produktlisten finner vi nå navn som Aebi, Schmidt, Nido, Arctic, Meyer, Swenson, Elp, MB og Monroe. Dette kommer vi tilbake til.

Powered by Labrador CMS