Ny generasjon Yanmar ViO17.
Ny generasjon Yanmar ViO17.

Yanmar lanserer neste generasjon ViO17 minigraver

Liten gravemaskin med mange muligheter.

Publisert Sist oppdatert

Yanmar Compact Equipment EMEA har lansert en ny generasjon av sin ViO17 zero tail minigraver. Den er utstyrt med en Stage V-kompatibel 3-sylindret direkteinnsprøytningsmotor fra Yanmars TNV-serie.

ViO17 kommer nå med mulighet for et lengre graveaggregat for å forbedre arbeidsrekkevidden. For ytterligere å øke fleksibiliteten, kan det monteres en ekstra motvekt på 83 kg som sammen med gravemaskinens kompakte variable understell (955 mm-1 280 mm) skal gi forbedret stabilitet.

Den nye generasjonen har en gravekraft på 9,6/16,1 kN (stikke/skuffe), trekkraft på 16,9 kN og to kjørehastigheter (2,1 eller 4,3 km/t).

ViO17 har en maksimal hydraulikkstrøm på 48,4 l/min og 210 bars trykk. I tillegg er både den tredje (standard) og fjerde (valgfri) hydraulikkslangen utstyrt med proporsjonale kontroller og kan forbedres med potensiometre – noe som skal garantere jevn og enkel drift.

Overvogna på ViO17 er designet med kompakthet i tankene, og svinger innenfor sporbredden (Zero Tail).

Maskinen har et ROPS-, TOPS- og FOPS-sertifisert åpent førerhus med et justerbart fjæret førersete.

Transportvekten er på 1695 kg. Fire festepunkter på belterammene skal gjøre det enkelt å sikre gravemaskinen ved transport.

For økt sikkerhet, er batteri og sikringsskap plassert i et låsbart rom under førersetet, mens tilgang på bakkenivå forhindrer behovet for spesialutstyr.

ViO17 kommer med et bredt spekter av tilleggsutstyr og fabrikkmonterte redskaper – fra mekaniske og hydrauliske hurtigkoblinger, til graveskuffer, grøfterenseskuffer, rivere og hammere.

Det er H&H Maskin AS som forhandler Yanmar i Norge.

Powered by Labrador CMS