Ny generasjon Yanmar ViO17.

Yanmar lanserer neste generasjon ViO17 minigraver

Liten gravemaskin med mange muligheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Yanmar Compact Equipment EMEA har lansert en ny generasjon av sin ViO17 zero tail minigraver. Den er utstyrt med en Stage V-kompatibel 3-sylindret direkteinnsprøytningsmotor fra Yanmars TNV-serie.

ViO17 kommer nå med mulighet for et lengre graveaggregat for å forbedre arbeidsrekkevidden. For ytterligere å øke fleksibiliteten, kan det monteres en ekstra motvekt på 83 kg som sammen med gravemaskinens kompakte variable understell (955 mm-1 280 mm) skal gi forbedret stabilitet.

Den nye generasjonen har en gravekraft på 9,6/16,1 kN (stikke/skuffe), trekkraft på 16,9 kN og to kjørehastigheter (2,1 eller 4,3 km/t).

ViO17 har en maksimal hydraulikkstrøm på 48,4 l/min og 210 bars trykk. I tillegg er både den tredje (standard) og fjerde (valgfri) hydraulikkslangen utstyrt med proporsjonale kontroller og kan forbedres med potensiometre – noe som skal garantere jevn og enkel drift.

Overvogna på ViO17 er designet med kompakthet i tankene, og svinger innenfor sporbredden (Zero Tail).

Maskinen har et ROPS-, TOPS- og FOPS-sertifisert åpent førerhus med et justerbart fjæret førersete.

Transportvekten er på 1695 kg. Fire festepunkter på belterammene skal gjøre det enkelt å sikre gravemaskinen ved transport.

For økt sikkerhet, er batteri og sikringsskap plassert i et låsbart rom under førersetet, mens tilgang på bakkenivå forhindrer behovet for spesialutstyr.

ViO17 kommer med et bredt spekter av tilleggsutstyr og fabrikkmonterte redskaper – fra mekaniske og hydrauliske hurtigkoblinger, til graveskuffer, grøfterenseskuffer, rivere og hammere.

Det er H&H Maskin AS som forhandler Yanmar i Norge.

Powered by Labrador CMS