Nussir ASA skulle ha fått utslippstillatelse for sjødeponi i Repparfjorden (i bakgrunnen). En feil gjør at de har fått tillatelse til utslipp i Førdefjorden 130 mil unna. Bildet er tatt i forbindelse med en reportasje om boreriggen på bildet, en Furukawa HCR 1450 ED.

Gruve fikk utslippstillatelse 130 mil unna

Gruveselskapet Nussir ASA skal starte kobbergruve nær Hammerfest i Finnmark. Miljødirektoratet har gitt gruven tillatelse til utslipp i Førdefjorden - ca. 1300 km unna.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

 I forbindelse med tillatelsene som måtte på plass før gruvedrift kunne starte ved Repparfjorden i Finnmark, ble Nussir pålagt av Miljødirektøratet å gjøre en risikoanalyse av et sjødeponi i fjorden skriver DN.no.

Men direktoratet hadde hadde kopiert teksten fra utslippstillatelsen de hadde gitt Nordic Mining som skal ha sjødeponi i Førdefjorden. Fjordnavnet ble ikke byttet ut. Dermed har ikke Nussir fått tillatelse til å anlegge et sjødeponi i Repparfjorden ved kobbergruven i Finnmark, men i Førdefjorden på Vestlandet.

Sender oppdatert tillatelse

Dagens Næringsliv spør seksjonsleder Harald Sørby i direktoratet om navnefeilen får noen konsekvenser for Nussirs oppstart av gruvedrift.

- Nei, vi får bare sende ut en oppdatert tillatelse med riktig navn. Sånt skjer. Jeg tror det er åpenbart for alle at dette er en håpløs feil fra vår side. Det skal ikke skje, sier han til avisen.

Gruvemotstanderne øyner imidlertid håp:

- Denne feilen gjør at Nussir ikke har gyldig utslippstillatelse i Repparfjorden. Hele saken må derfor behandles på nytt, sier leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken.

- Står riktig 162 ganger

Adm. direktør Øystein Rushfeldt i Nussir ASA opplyser til AT.no:

- Det står Repparfjord 162 ganger i dokumentet og feilaktig Førdefjorden en gang. Ikke det helt store problemet med andre ord.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS