Slik endte vinterferieturen for Åshild Mari Kjosvatn og Martin Ødegaard, i møte med tralla på et tysk vogntog kjørt av en polsk sjåfør uten førerrett i Norge etter en liknende ulykke. Livene deres blir aldri som før denne smellen. Men de er glad for at de overlevde og fortsatt har hverandre.

Yrkessjåfør kvestet bilist - så gjorde han det igjen

Den andre gangen var det to i bilen: Tre nordmenn er skadet for resten av livet etter ulykkene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Håkon Brox ble i desember 2015 truffet av vogntoget den polske sjåføren kjørte på E8 i Balsfjord i Troms. Sammenstøtet var kraftig, og Brox svevde mellom liv og død i tre uker. Tre år senere er han tilbake i jobb, men med sterke smerter.

Håkon Brox har fortalt sin ulykkes-histore i avisa Nordlys (krever abonnement).

Den polske sjåføren ble av Nord-Troms tingrett 8. november 2016 dømt til 36 dagers fengsel og ilagt kjøreforbud i Norge i to år.

TV2.no melder at retten fastslo at «dekkene var lite egnet og farten for høy under de rådende forhold».

21. februar 2017 var Åshild Mari Kjosvatn og Martin Ødegaard på vei til Røros på vinterferie. Ved Åmot i Østerdalen, på riksvei 3, møtte de et vogntog som fikk sleng på tralla på det glatte føret.

Begge overlevde, men lå flere uker i koma og har fått hjerneskader som vil være med  dem resten av livet.

Det var den samme polske sjåføren som nær drepte Brox, som nå nær drepte paret i Østerdalen. Han hadde ikke føretrett i Norge, men kjørte likevel. Han hadde heller ikke lært nok av den første ulykken i høy hastighet på glatt føre i Norge, og gjorde samme feil en gang til. Med store menneskelige lidelser som resultat.

Les et personlig innlegg fra Åshild Mari Kjosvatn om hvordan hun opplevde ulykken og tiden etterpå (Østlendingen).

Den polske sjåføren ble i Sør-Østerdal tingrett dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder og fratatt retten til å kjøre i Norge på livstid, skriver TV2.no.

- Hans handlemåte var hensynsløs og han ignorerte bevisst faren på det glatte føret. Retten finner at tiltalte har opptrådt svært klanderverdig og er sterkt å bebreide for sin kjøreadferd, står det i dommen fra tingretten.

Powered by Labrador CMS