Hasse Olsson, leder hos Trux AB.
Hasse Olsson, leder hos Trux AB.

Trux med suksess i Afrika

Afrika fortsetter å v ære et vellykket marked for Trux. Nå har selskapet mottatt en storordre på 175 frontbeskyttere fra Tanzania.

Tidligere i år leverte Trux en stor bestilling av aluminium-frontbeskyttere for tunge lastebiler til Tanzania. Nå er enda en leveranse bestilt.  Denna gangen er det mer en tredobbelt så mange frontbeskyttere som skal leveres.

Et av Tanzanias største transportselskap har lagt storordren som er en av Trux'  største siden starten i 1986. 175 frontbeskyttere til lastebilsmerkene Mercedes, Scania og Volvo kommer til å bli produsert i løpet av sommeren, og levert til det øst-afrikanske landet i løpet av høsten.

En ordre av denne størrelsen setter naturligvis press på produksjonen hos det svenske selskapet, men for Trux sjef er det ett behagligt problem.

Selv om produksjonen kommer å gå på høytrykk i mange uker framover, er vi godt forberedt og har bra erfaring på akkurat slike storbestillinger. Vi har diskutert å leie inn en ekstra sveiser for å få det daglige arbeidet med andre oppdrag unna smidig som mulig, sier Hasse Olsson, daglig leder hos Trux i Ljusdal.

Trux AB er markedsledende i Europa innen området frontmontert sikkerhetsutstyr for tunge lastebiler, ifølge selskapet selv. Det ble stiftet 1986, og de største separate markedene er Sverige, Norge og Tyskland.

Trux ligger i Ljusdal i det naturskjønne Hælsingland, mitt i Sverige, og inngår i Mekanotjænst Holding AB som omsetter for ca. 420 mill. svenske kroner i året.

 

Forsiden nå